Pada predsednik suda  Jovan Jovanović?!

Da li će se Gajićeva advokatska klapa  domoći prepune kase Advokatske komore Beograda?

Vršilac dužnosti predsednika Privrednog suda Jovan Jovanović, čovek bez ikakvog sudskog iskustva u ovom sudu – već je napravio ozbiljan zanatski propust time što je predmet, slučaj blokiranog računa Advokatske komore Beograda “prosledio u ruke sudije” Maje Živković koja je u sukobu interesa: odlučivaće o slučaju u kome direktnog interesa ima njen suprug, advokat i član Upravnog odbora Advokatske komore Beograda?! Za neverovati je kako se i dalje ponaša srpsko pravosuđe…Zato se i javno pitamo:

Da li će Privredni sud u Beogradu, iako je do sada dva puta bio nenadležan, prekoračiti prag legalnog i zakonitog i presuditi u korist jedne struje u iscrpljujućoj borbi beogradskih advokata za kasu punu para Advokatske komore Beograda, koja je već dugo vremena  blokirana  na računu kod Poštanske štedionice!?

Jedan od proklamovanih predsednika ove Komore, advokat Vladimir Gajić, čovek mnogih sistema i političkih opcija, sada i „zaštitinik kuriraca, utajivača poreza“ – veruje da je pronašao dobitnu kombinaciju u Privrednom sudu, jer je predmet „dospeo“ u ruke sudije Maje Živković, supruge  advokata i njegovog bliskog  saradnika u jednom od  samozvanih  Upravnih odbora, koji je takođe formiran po istom modelu kao i izbor Gajića za predsednika AKB?!

Da Gajićev optimizam i vera da će se volšebno domoći kase komore u kojoj, nezvanično, ima oko 1,5 miliona evra nije slučajan pokazuje činjenica da se Privredni sud ( zahvaljujući v.d.predsedniku suda?!)  ovoga puta nije odmah oglasio nenadležnim, kao što je do sada bio dva puta slučaj, već da je predmet prosleđen „ nameštenom“ sudiji… I samo se čeka odluka, da se pare sa računa Poštanske štedionice prebace na sigurno, na „njihovu lokaciju“ u Ernste banku, tamo gde je drugi Gajićev saradnik i po  ranijoj bliskosti političkih (žutih) ideja, advokat Srđan Sikimić već ušao u rukovodeće strukture… Za svaki slučaj, da neko ne bi opet zablokirao tuđe pare. A, tuđe je, kaže naš narod, uvek bilo najslađe!

Veoma važna karika u ovoj operaciji  preuzimanja  tuđih velikih para, je, po svemu do sada pripremljenom, v.d.predsednika suda Jovan Jovanović. Pre  volšebno novoizabrane funkcije, bio je sudija krivičar i sa privrednim pravom nije imao nikakve veze. Ali,  odavno je shvatio, da bez političke podrške nema ništa do karijere: pa se prvo sam razrešio suđenja krivice, da bi se potom učlanio u G17 Plus…  Posle toga dobija mesto direktora Agencije za licenciranje stečajnih upravnika:

-Kratko je bio na tom mestu, samo nekih 7 meseci – tvrdi izvor Emabrga iz suda. – kažu da je nešto debelo zabrljao, pa je morao da ide… U privredni apelacioni sud, gde postaje saradnik. I gle čuda, potom postaje predsednik Privrednog suda. Čudo neviđeno! Ovo je prvi put u istoriji Privrednog suda, da neko postaje predsednik a da pre toga niej bio sudija ovog suda?! Baš sramota! Takođe se tvrdi da je Jovanović blizak prijatelj sa Majinim suprugom advokatom, pa sa Gajićem i Vojinom Biljićem, predsednikom odborničke grupe Dosta je bilo na Vračaru.  Zato je i zadatak da odblokiraju  račun AKB i tako omoguće prijatelju da se domogne  kase pune para! Sve njih vezuje takođe i prijateljstvo sa „ekspertom za manipulacije na radu za Šiptare i Zaeva“, Zoranom Bašanovićem?! Privredni sud je mesto gde će i Rodić pokušati nemoguće, da izbegne plaćanje državi poreza?

Iz svega rečenog zaključak je jasan: Srbija i pored jasne  zakonske regulative, izgleda da  nema snage da stane na put marifeltucima, prevarama i podvalama raznoraznih  štetočina i golanfera, polusveta koji bi želeo da bude lep,pametan i bogat! A, nisu niti će.

Ekipa Embarga

Оставите одговор