Pajtićev lovac na jelene – vraća rogove i zlatan sat?!

Bivšeg slovačkog ambasadora u Srbiji, Igora Furdiku uhvatila panika:

Politička ljubimica  bivšeg vojvođanskog premijera, Bojana Pajtića, gospođa Ana Makaknova i dalje veruje da može da radi šta hoće i koliko hoće, kad se danima oglušuje o zahteve javnosti i meritornih državnih organa, da odgovori kome je podeljen zlatan nakit iz redova vojvođanskih funkcionera kao nagrada za više nego dobru saradnju između Demokratske stranke i Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine!? Posebno, kako je dozvoljeno da slovački  ambasador Furdik ubije jelena kapitalca u reviru Bač, još pride dobije na poklon zlatan sat, a supruga zlatnu ogrlicu!?

Makanova veruje da su njene pređašnje funkcije u vojvođanskoj vladi ( potpredsednica vlade i član Kolegijuma vlade APV) dovoljna garancija da je i dalje imuna od bilo kakve odgovornosti. Čak ne haje i za javne prozivke članova Saveta na čijem je čelu punih sedam godina,  koji s punim pravom traže odgovor na koji način je Makanova trošila pare iz njihovog fonda?!

Lovci na Jelene, zečeve i glasače za „žute“ Igor Furdik i biskup

Da li osim podrške koju joj i dalje  nesebično pruža pozicija potpredsednice DS-a, računa i na pomoć osvedočenog prijatelja „žutih“ bivšeg slovačkog ambasadora u Srbiji, Igora Furdike, pa čak i „kuma“ svih političkih dešavanja na tlu Vojvodine u poslednjih 20 godina – nekada svemoćnog Miroslava  Lajčaka, koji do današnjeg dana ne može da prežali odlazak žutih sa vlasti u Srbiji, a posebno u Vojvodini…

Priča o nepotizmu, bahatosti bivše žute vojvođanske vlasti počela je 2010. od odluke kakav poklon dati velikom prijatelju i zaštitiniku politike žutih u Vojvodini odlazećem slovačkom  ambasadoru Igoru Furdiku:

Kako portal Embargo saznaje, jedan član Saveta Slovaka upozorovao je  Makanovu „da se treba čuvati lovaca“, odnosno ideje da se Furdik vodi u lov.

Rekao je, onako neformalno, „da su oni imali veliki  problem šta će pokloniti Igoru Furdiku za rastanak!? Najpre su hteli Furdiku pokloniti sliku. Ali, neko je u neformalnom razgovoru, van zvaničnog protokola rekao, da Furdik ima puno slika, ali da  je strastven lovac!

Isti ih je odmah upozorio: „ Pazite na lovce, ubiće Vam trofejnog medveda, a mi ćemo skrahirati zbog velikog problema!?“.

Kad je u javnosti izbila frka, zbog ubistva jelena kapitalca za ambasadora Furdiku i poklonjenog mu zlatnog sata, a supruzi zlatne ogrlice(!?), iz obližnje Mađarske, gde je na službi kao konzul –Makanovoj se javio lično Igor Furdik pitanjem:

-Dal treba da vratim zlatni sat, ogrlicu i rogove od kapitalnog jelena?“.

Makanova mu je odgovorila: „  Ma kakvi, ja ću negirati,  a Vi netreba da brinite“!?.

Izvori Embarga tvrde, da je  Makanova na koktelu u Gložanima,svojim saradnicima ispričala ovaj razgovor…

Da se makanova u ovom udruženju Slovaka ponašala kao „pijani milijarder autokrata“ svedoče zvanični podaci kojima raspolaže Embargo: Od 2010. – 2014. godine Nacionalni savet Slovaka pod kormilom Ane Makanove je potrošio 11 miliona na reprezentaciju (da budemo precizni 11.150.708 dinara)!  Šta li samo jelo i pilo po restoranima za ovoliko para, pitaju se njeni članovi…

Makanova je takodje posredstvom računa  Saveta Slovaka kupovala markiranu odeću, šminku, parfeme, mindjuše, suknje, bluze, sunčane naočare…
Zanimljva činjenica je da je Savet Slovaka na čelu s Makanovom pazario u Kelebiju u Madjarsko u Hatar Diszkontu za 189.397 dinara…

Da li se ovde radi o švercu robe iz Madjarske? Zašto Makanova neželi da odgovori šta je kupila u diskontu u Madjarskoj?

Ana Tomanova Makanova kao predsednica Nacionalnog saveta Slovaka u drugom svom mandatu od 2010 – do 2014. je na 3. sednici NSSNM u Jošiku izabrala svoje stručne saradnike:

medju njima se našao i biskup Slovačke evangelističke crkve a.v. Samuel Vrbovski, blizak prijatelj Igora Furdika. Vezuje ih zajednički hobi – lov.

Biskup Vrbovski  je aktivno je učestvovao u političkom životu, kao evangelistički paroh i senior Bački bio je dva puta izabran za pokrajinskog poslanika (1993 -1997, 1997- 2000).


-Kako crkva nalaže, a sveštenici nas uče, da treba da živimo pravedno, časno, čestito i skromno i po uzoru na Isusa Krista… –pričaju za Embargo članovi Saveta Slovaka.-Zašto onda biskup Slovačke evangelističke crkve a.v. Samuel Vrbovski kao stručni saradnik Ane Makanove nije upozorio predsednicu Slovaka Makanovu da nije ispravno bahato se ponašati i kupovati i deliti zlatni nakit, kupovati garderobu o državnom trošku? Makanova je takodje preko Saveta Slovaka kupovala markiranu odeću, šminku, parfeme, mindjuše, suknje, bluze, sunčane naočare…
Zanimljva činjenica je da je Savet Slovaka na čelu s Makanovom pazario u Kelebiju u Madjarsko u Hatar Diszkontu za 397 dinara… Da li se ovde radi o švercu robe iz Madjarske? Zašto Makanova neželi da odgovori šta je kupila u diskontu u Madjarskoj?

E.E.

Savetnik optužen za krađu!

Stručni savetnici Ane Makanove bili su svojevremeno „žuti“ kadrovi Demokratske stranke, predsednik opštine Kovačica Miroslav Krišan za koga se vezuje niz malverzacija i koji je bio hapšen 2013. godine. zbog sumnje da je oštetio Fond za kapitalna ulaganja za 80 miliona dinara! Rešenjem od 19. jula 2017. godine Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Miroslava Krišana.

Makanovu su savetovali i pokrajinski poslanici DS-a: Martin Zloća iz Kovačice, Vladimir Turan iz Bačkog Petrovca i Goran Jović iz Stare Pazove.

Оставите одговор