Pančevo u strahu od naoružane bande pljačkaša sitnih radnji…

Sve do nedavno se verovalo da je Pančevo jedan od mirnijih gradova Vojvodine i cele Srbije u kojima je život Srba i svih ostalih prisutnih nacionalnih manjina pravi uzor za život bez diskriminacije i bilo kakvih etničkih I bilo kojih drugih podela…Ali, nešto se desilo, te je ovaj ne mali grad učinilo gradom poprilične strepnje I zebnje svih onih koji krenu u večernjim satima au brojne obližnje raadnjice u komšiluku u bilo koji deo grada?! 

Jer, Pančevo se u poslednjih mesec dana pretvorilo u pravi Divlji zapad! Oružane pljačke trgovačkih objekata gotovo da su postale svakodnevica. STR „Smoki”, radnja za hemijsko čišćenje „Fleka”, jedna prodavnica u Ulici Žarka Fogaraša, STR „Šujdović” u Banatskom Brestovcu i trafika u blizini kafane „Evropa” samo su neke od radnji koje su u protekle dve nedelje bile na meti pljačkaša.

U poslednjih dva i po meseca na teritoriji grada opljačkane su još najmanje četiri prodavnice, a dogodio se i pokušaj pljačke menjačnice.

Najpre stradala STR „Lisa” u Starčevu, odakle je maskirani lopov naoružan nožem odneo oko 17.000 dinara. Iste večeri, oko 20.30, čovek s fantomkom na glavi uperio je pištolj u radnicu menjačnice „Strela” na Strelištu tražeći novac. Žena se, srećom, brzo snašla – zatvorila je pult i legla na pod, a pljačkaš je pobegao. Dvadesetak minuta nakon toga opljačkano je i AD „Podunavlje” u Ulici Mite Bogojevskog. Scenario je već dobro poznat: fantom s pištoljem otišao je bogatiji za oko 20.000 dinara.

No, to nije sve. Posebno „zanimljiv” slučaj započet je prošlog vikenda, a nastavio se tokom ovog: opljačkane su tri prodavnice istog vlasnika – „Bombončić 1”, „Bombončić 2” i „Bombončić 3”. I to baš tim redosledom.

Lopov s kapom i šalom na glavi i pištoljem u rukama upao je u radnju, u kojoj su bile dve radnice. Uperio je cev u njih i oterao ih u magacin. Potom se sam „poslužio”, razlupavši dve kase. Odneo je 25.000 dinara.

Prema rečima Borisa Lukića, vlasnika tih radnji, što je objavio lokalni nedeljnik “Pančevac” „Bombončić 2”, u Ulici Ive Kurjačkog, došao je na red nekoliko dana kasnije, malo pre 22 sata.

– Ovog puta čovek nižeg rasta, s fantomkom i naoružan nožem, tražio je da mu radnice same daju sve što se zateklo u kasi. Otišao je sa 10.000 dinara. Već sledeće večeri, opet pred zatvaranje, oko 22 sata, opljačkana mi je i treća radnja, u Sinđelićevoj ulici. Radnice kažu da je pljačkaš isto nosio fantomku i nož, ali ovog puta je to bio visok i krupan čovek neprijatnog mirisa. Ni on nije ništa dirao, već je tražio da mu zaposlene daju novac – 6.000 dinara. Policija je u sva tri slučaja došla munjevitom brzinom, što je za svaku pohvalu, ali nažalost, lopovi su pobegli. Ni sam više ne znam kako da se zaštitimo. Izgleda da je jedino rešenje da angažujemo privatno obezbeđenje, ali sve to košta. Preostaje nam da se sami organizujemo i čuvamo svoje radnje, pa kako bude – priča Lukić sa očajem u glasu.

Sudeći po opisima napadača, očigledno je da gradom hara čitava kriminalna grupa. Na policiji je da ustanovi povezuje li ta lica još nešto osim toga što napadaju u večernjim satima, biraju manje radnje, čekaju trenutak da prodavačice ostanu same u objektu, maskirani su i naoružani pištoljima ili noževima. Zvuči jezivo, zar ne?

A doskoro je večernji odlazak do prodavnice po sokove i grickalice izgledao kao sasvim bezazlena stvar…

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *