Paraćin na nogama! Svi kao jedan za vanredne izbore!

Dogorelo je građanima Paraćina. Gladni i bosi više neće da trpe “zulum Saše Paunovića i njegovih pilićara”! I neće popustiti. Neće stati dok se ne raspišu VANREDNI LOKALNI IZBORI! Ovoga puta, lukavi predsednik opštine ih ne može prevariti. Odgovoriti. Opet obmanuti. Neće moći da “pod tepih” gurne sve te ljude.  Davdesetak hiljada ne može ni da prebroji, a kamo li opet prevari?!

Listom, staro i mlado, sa sela i iz grada traže pod hitno raspisivanje vanrednih lokalnih izbora. Neće više da svoju sreću traže po belom svetu, daleko od kućnog praga, sa koga ih skoro dve decenije tera autokratija jednog čoveka, presvučenog “žutim”! Dosta im je Saše Paunovića! Žele da u taj, toliko obećavani bolji život krenu sa drugima, sa novom političkom snagom, koja celu Srbiju godinama vuče napred. Vadi iz ambisa u koji su je gurnule Paunovićeve kolege!

Nema te sile koja može zaustaviti narodnu volju. Jer, neće više da žive u bedi i nemaštini,  da i dalje slušaju jalovu Paunovićevu politiku, a gledaju kako oni žive, po sistemu “ja tebi ti meni”, a narodu ništa ili tek samo po nešto…Tek po neka korica hleba…Da pojedu, ali da se ne najedu.

Građani su konačno shvatili da  će ih “večiti” predsednik opštine Saša Paunović “večito magarčiti”, da će im i dalje poturati lažne priče o nekom budućem boljem životu. Naslušali su se za skoro dve decenije njegovih obećanja. Doduše, prva obećanja dao im je kao idejni vođa lokalne Demokratske stranke! Danas, on i dalje obećava isto, opet priča o nekoj boljoj budućnosti u koju niko više ne veruje. Ali, Paunović obećava bolji život više ne kao “žuti”, kao demokrata, nego kao vođa nekakve Grupe građana?! Grupe za “kombinacije”, grupe koja samo brine o istim takvim grupama uz čiju pomoć i dalje vlada i manipuliše!

E, građani su presekli. Više neće da može, napisali su i potpisali, svi kao jedan! Neće više da trpe da se samo njihova deca zapošljavaju, da se samo njihovi očevi, braća i sestre uvaljuju u lokalne fotelje, da se samo mrvica deli samo njihovim simpatizerima..

Danima Saša Paunović pokušava da i lično spreči incijativu koja je krenula iz naroda, od građana punih jeda i srdžbe… I nije uspeo. Njemu više ni njegovi ne veruju. Oni najbliži verovaće samo dok ih bude “debelo podmazivao”! A, izgleda da je kraj veoma blizu… Narod traži i dobiće promene. Paunovićeva politika je odavno deo jedne tamne političke prošlosti.

Uostalom, uveliko se priča, da je već obezbedio mesto uz Đilasove skute u njegovoj novoj partiji? Ili, u povampirenoj Demokratskoj stranci. Izgleda da ne znaju, da vampira više nema ni u Transilvaniji…

P. J.

Оставите одговор