Paraćinke Talambu spremaju u apsanu!?

Da li je predsednik SO Paraćin, Dragan Mitić, zvani „moravski politički pastuv“ u škole i vrtiće zapošljavao samo one „koje su morale da mu daju“ ?!

Da li iz ličnih nezadovoljstva, neverstva ili nečega sasvim trećeg, tek Paraćinke, S.V., A.P., a izgleda i još neke – odlučile su da obelodane veliku aferu i da predsedniku Skupštine opštine zagorčaju „ raspusnički“ život!? Ono što se odavno unaokolo priča, a javno ćuti: da ih je Dragan Mitić, zvani Talamba, ucenjivao „onom stvari“ za radno mesto!? Mada, nije isključeno da će čuveni „ moravski pastuv“ i najveći „Don Žuan“ u celom toku Velike, Južne i Zapadne Morave uspeti da „ispegla stvar“i zataška sve ili bar opravda svoj nadimak!?

Bilo kako bilo, građani Paraćina su u šoku, jer je opet Talamba glavna tema skoro svih kuloarskih razgovora i prepričavanja na temu kakvi im to ljudi sede na čelnim gradskim funkcijama? Kao da je malo već postojećih afera aktuelne vlasti…

Naime, iako mnogi i danas veruju da je vremešni,Dragan Mitić Talamba rođeni zavodnik(!?), to jest paraćinska (malo lošija) kopija Raspućina, ne kapiraju zašto je morao, da na najgrublji mogući način isprlja i obruka Skupštinu opštine Paraćin, funkciju, sebe i svoju porodicu, prijatelje i saradnike?! Sve pod uslovom da ove i još neke Paraćinke ostanu pri svojoj priči šta im je tražio za stalno radno mesto, za stalni posao u školi ili vrtiću…
Odmah po obelodanjivanju ove afere, antikorupcijski portal Embargo je pokušao da kontaktira Dragana Mitića, ali na naše uporne pozive on se nije javljao…

Podsećamo, Mitiću je kao predstavniku Grupe građana „Svi za Paraćin“ u podeli „plena“ pripala predškolska ustanova „Bambi“,Osnovne škole i slične ustanove, a u kojim su većinom zaposlene pripadnice lepšeg pola. Nevolja je,što su učiteljice i vaspitačice uglavnom angažovane na određeno vreme. Paraćinci tvrde, da je to davnašnja odluka predsednika opštine „svemoćnog“ Saše Paunovića, čime su širom otvorena vrata za lakše političko manipulisanje sa njima!? Ili na još mnogo gori način, koji je izgleda Talamba tako dobro usavršio?!

Ozlojeđene Paraćinke skupile su hrabrost da dignu glas i krenu u akciju protiv čoveka koji je na najbrutalniji, najgrublji i najprimitivniji način koristio položaj i funkcionersku poziciju kako bi ucenjivao one koje su očekivale stalni radni odnos, a do sada bili na određeno vreme. Za produženje ugovora i nastavak rada „cena je bila talambanje sa Talambom“!? Predugo su o svom ličnom blamu ćutale, ali kad je ovaj vid zapošljavanja ili produžetka ugovora postao nepisano pravilo – neke su stisle petlju, da sve kažu i nadležnim organima?!

Ne treba uopšte sumnjati u to, da će Dragan Mitić, „moravski Don Žuan“ sve to odmah negirati. Možda će priznati da je sa nekom od tih „silnih“ žena i bilo talambanja, ali ne zbog toga što su bile ucenjene, već što je on i dalje „neobjašnjivo neodoljiv“, što se iz priloženog da i videti?! O ukusima ne vredi raspravljati.

Nije međutim poznato šta o svemu tome misli „glavni kapo“, predsednik Saša Paunović, s obzirom da mu je Dragan Mitić koalicioni partner, kome je izgleda ipak „talambačenje“ preče od ičijih političkih interesa i ciljeva… Konačno se našao bar jedan srpski funkcioner, pa makar i lokalni, kome politika nije na prvom mestu.

E.E.

Оставите одговор