Paunović i Šaletić – „velemajstori malverzacija“

Kako uigran tim paraćinskih funkcionera „neprekidno pljačka“ opštinski budžet

Upućeniji tvrde, da imaju „debele dosijee“, ali, ove najviše političke funkcionere opštine Paraćin – niko ne sme ni da spomene?!

Opštinsko rukovodstvo u Paraćinu, predsednika Sašu Paunovića i njegovog zamenika Tomislava Šaletića, nedavno su proglašeni za „velemajstore malverzacija“, ali su i dalje imuni za istražne organe, jer „debelo podmazuju“ svakoga ko se usudi da dirne u „osinje gnezdo“.
I pored stalnih pretnji, ucena i diktature „delovanje“ zamenika predsednika opštine – ipak je prodrlo u javnost, pa je na pomolu verovatno najveća korupcionaška afera u 21.veku u centralnoj Srbiji.
Tomislav Šaletić, koga štiti i forsira neprikosnoveni predsednik opštine Saša Paunović, jedan je od članova Grupe građana „Svi za Paraćin“ koja je u koalicionoj vlasti u Paraćinu. Posle formiranja opštinske lokalne vlasti prošle godine, Šaletić je na iznenađenje svih stanovnika Paraćina izabran za zamenika predsednika opštine, iako je u tom trenutku imao dve krivične prijave za finansijske malverzacije iz perioda dok je bio direktor Javnog komunalnog preduzeća „Paraćin“ – pred Višim tužilaštvom u Jagodini!? U vreme kada je postavljen na mesto zamenika predsednika opštine, vođen je postupak protiv Tomislava Šaletića za štetu nanetu komunalnom preduzeću od 2.000.000 dinara.
Neposredno pre nego što je poveden krivični postupak protiv njega, Šaletić je smenjen, Ali je nalogom predsednika opštine Saše Paunovića, ekspresno postavljen za direktora Sportskog saveza Paraćin, koje dotle nije ni postojao, ali je izmišljen za „pajtosa“. Ovaj savez je Udruženje građana čiji se rad finansira iz opštinskog budžeta. Šaletiću je određena direktorska plata, bruto, oko 100.000 dinara.
Najveći uspeh Tomislava Šaletića na funkciji direktora Sportskog saveza bio je, uz odobrenje Saše Paunovića, obezbeđenje povlašćenog statusa Fudbalskom klubu „Jedinstvo“ na osnovu čega im je određena godišnja donacija za rad i takmičenje od 9.000.000 dinara. Iako se klub takmiči u zonskoj ligi. Samo zbog toga, što je na čelu „Jedinstva“ venčani kum Tomislava Šaletića.
Da i u sadašnjem mandatu ne bude bez skandala, po čemu je sa Sašom Paunoviće, i dobio zvanje „velemajstora malverzacija“, Tomislav Šaletić je uspeo, da za kratko vreme „dovede u red“ sve javne nabavke u Paraćinu.
Tomislav Šaletić, zamenik predsednika opštine Paraćin i istovremeno direktor i vlasnik privatnog građevinskog preduzeća „Spektar invest“, „dogovorio“ se sa Sašom Paunovićem o sprovođenju javnih nabavki ove lokalne samouprave: od dvadesetak konkursa i tendera za izbor izvođača u obvlasti građevinarstva na području opštine Paraćin, „čak“ tri tendera dobile su druge firme…
A „samo“ 17 tendera, javnih konkursa i oglasa za najunosnije poslove u Paraćinu pripalo je „Spektar investu“. Slučajno!?!

Ekipa portala Embargo

Svadbeni poklon – zaposlenje u „Bambiju“

Koliko su drski, bezobrazni i veruju, nedodirljivi paraćinski funkcioneri, najbolje odslikava ženidba sina Tomislava Šaletića: predsednik opštine Saša Punović je saopštio da je njegov svadbeni dar mlađem Šaletiću, zaposlenje novopečene supruge u „Bambiju“ na mestu pravnika.
Za to vreme predškolska ustanova „Bambi“ nema vaspitački kadar i vaspitačice se angažuju jedino privremeno i to preko Omladinske zadruge…

Huškali štrajkače da prospu staklo po autoputu!
Tomislav Šaletić i Grupa građana „Svi za Paraćin“ postali su poznati i van grada u kojem žive po javnom pozivu radnicima Srpske fabrike stakla, koji su protestvovali zbog neuspešne privatizacije, da prospu staklo po autoputu i blokiraju Koridor 10. Prave patriote, zar ne?

Оставите одговор