Paunović „narodnim mirazima“ čuva fotelju!

FOTO: www.mc.rs

Paraćinska politička namirivanja na štetu građana:

U Paraćinu je sve moguće od kada je predsednik opštine Saša Paunović, pa i to, skupštinsku većinu namiruje „davanjem u politički miraz“ funkcija direktora u javnim preduzećima!

– Možda bi neko i razumeo, jer u želji da zadrži vlast u ovoj opštini ne bira način niti sredstva – tvrde politički analitičari za Embargo.

– Ali, da se na čelno mesto JP Vodovod postavlja neko ko je već bio deo jednog velikog skandala – e to teško da iko može da razume? Osim, da se ceo sistem vladavine gospodina Paunovića polagano urušava kao kula od karata…

O čemu se zapravo radi? Dok još traje bura oko skandala vezanih za izbor direktora Centra za socijalni rad, Paraćin trese novi: naime, kako portal Embargo nezvanično saznaje, da bi imao većinu u Skupštini opštine, njen predsednik, Saša Paunović je morao  da odborničkoj grupi „Svi za Paraćin“, prepusti mesto direktora u JP Vodovod?!

– Ova odbornička grupa na mesto direktora JP Vodovod postavljaju „čoveka od skandala“, Nebojšu  Simića, koji je pre toga vodio Javno  komunalno preduzeće, ali je u Pomoravlju „ slavu stekao“ kao direktor „Hipo Alpe Adria“ banke, koju je „oštetio za 239.129 evra“!? – tvrde za Embargo upućeniji u  paraćinska opštinska zbivanja.

– Šta da se više priča o kadrovima i ustupcima na koja je bio prinuđen da čini členik naše opštine? Samo da bi sačuvao sopstvenu fotelju, koja mu se opasno izmiče i primiče nekom drugom ambijentu…

Embargo je već objavljivao „rezultate“ rada ovoga „ stručnjaka“ na čelu JP Vodovod“, a koji odlikuju  skoro svakodnevne nestašice vode, netransparentni dogovori oko otpisa dugova kao i opomene  za paćene račune za vodu, opet o trošku korisnika, što je tek posebno ražestilo građane ove opštine…

Građani, koji su nam se javljali sa ovim pritužbama, tvrde,  da ovo nije ništa novo u Paraćinu i da su već navikli na ove i slične marifetluke lokalne vlasti:

– Mnogi se osećaju razočarano,  jer je na prošlim izborima veliki broj građana, više od 2/3 glasalo za one stranke koje su se u kampanji zalagale za smenu aktuelnog predsednika Paunovića, ali su kasnije ipak formirali sa njim vlast – tvrde politički analitičari za Embargo.

– Da li nisu mogli da odole takvim ponudama kao što je recimo upravljanje javnim preduzećima?  Ipak,  najveći revolt osećaju što  skoro 2o godina u Paraćinu nema nijedne ozbiljne firme, koja bi otvorila nova radna mesta! U međuvremenu, ugašeni  su stari giganti poput „štofare“, „ staklare“  i ljudi su ostali  bez posla i ikakve nade u vlast Saše Paunovića…

E.E.

Оставите одговор