Paunović počeo da “premeće”, sanja Vesića i Malog…

Predsednik opštine Paraćin bolje da uopšte ne brani one koji ga drže na vlasti:

Bliži se politički kraj “vlastoljublju” predsednika opštine Paraćin! Kako se bliži kraj ove “ paraćinske golgote” – to dugogodišnji vlastodržac gubi tlo pod nogama, pa nije isključeno da će uskoro radi opstanka na vlasti možda kao nekada davno Kaligula i nekog “dorata” uterati u odborničku klupu u nedostatku koalicionih partnera?! Ili ih već “doratima” smatra!?

Od silnih  afera, stalnih problema u koaliciji – Saša Paunović je počeo da “brlja”! Napunio se “server  mućkama i mukama”, pa u odgovorima na naša pitanja, “priviđa mu se” da je još uvek debelo aktivan u DS-u!  Niko mu izgleda još nije rekao da je ta nekada moćna stranka   članstvo smestila “u dva parkirana gradska autobusa”, i da je zato bolje da se još malo drži koalicionih partnera u Paraćinu, pa makar oni imali  “sumnjivu biografiju i problematična ranija zanimanja”!?

Antikorupcijski portal Embargo se ipak sa Sašom Paunovićem slaže u jednom: hrišćanski je praštati i svakome dati šansu da se popravi, ali je sramota sakrivati istinu!

Predsednik Paunović opet krije istinu, kao kada nam je “poturao falsifikat iz APR-a, da tobože njegov zamenik Tomislav Šaletić nije jedan od direktora privatne firme “Spektar invest”, tako sada, krije istinu o koalicionim partnerima, zaboravljajući da su mu baš oni dali “ kiseonik za opstanak na vlasti”, a sada im ni ime ne sme da spomene! Zato što se plaši da mu ne okrenu leđa, sruše ga sa vlasti, koja se već uveliko ljulja kao peruška na najslabijem povetarcu…

Sramota ga je da prizna da je u koaliciji sa onima koje je “ do koliko juče” javno prozivao, nevešto bacajući lopticu istine u drugi teren, prozivajući nekoga kome je iz biografije obrisana “ ta iznuđena mrlja pravosnažne presude za tobožnje davanje mita”?! Nije nam jasno, kakve veze sa  “paraćinskom golgotom sa Paunovićem na vlasti” imaju Siniša Mali i Goran Vesić… Biće da je “Don Paun sasvim izgubio kompas”…

Uostalom, antikorupcijski portal Embargo vam daje na uvid  odgovore gospodina predsednika, Saše Paunovića:

Ko je taj protiv koga ste se javno borili u Skupštini Paraćina čikajući  ga da je kriminalac u politici? Apropro Vaše priče da vas borba protiv nasilnika, plaćenika i kriminalaca inspiriše, a nikako ne plaši? I da je to glavni razlog što ste se upustili u politiku…

– Verovatno mislite na jednog od poverenika SNS u Paraćinu za koga je utvrđeno da je od javnostu skrivao da je pravosnažno osuđen za davanje mita od 1.6 miliona dinara direktoru rudnika Resavica pred tužilaštvom za organizovani kriminal.

Ko su ti etiketirani kriminalci o kojima ste i Vi mnogo puta pričali i čime se oni danas bave?

– Ako mislite na lice uz prethodnog pitanja, bavi se poslovima prevoza.

Nisu li Vaše bivše partijske kolege iz DS-a svojevremeno bez valjanih dokaza etiketirali mnoge kao kriminalce,, da bi kasnije sa istima pravili veoma uspešnu  političku saradnju?

– Nije mi poznato na koga mislite, na Sinišu Malog i Gorana Vesića?

Vidite li sebe u toj priči u Vašoj vladajućoj koaliciji? Verujete li da svako  može da ispravi ranije greške, u sposobnost za promene na bolje…

– Hrišćanski je praštati.

Jesu li bili oni ranije u pravu kada su neke nazivali kriminalcima, ili Vi danas, kada sa takvima uspešno sarađujete? Ko je pogrešio, oni nekada ili Vi sada?

– Ne sarađujem sa poverenikom SNS iz prethodnih pitanja pa ne znam na šta mislite.

Po Vama, zbog čega bi narod glasao za nekoga ko je javno izblamiran i ektiketiran kao kriminalac? Neko je očigledno debelo pogrešio?

– To treba pitati one koji za takve kandidata glasaju.

Kako danas sarađujete sa nekima za koje ste tvrdili ranije da su kriminalci..Potreba, interes ili nešto treće?

– Kome građani daju podršku na izborima, a kandiduje se imenom i prezimenom a ne na listi nekog „vođe“ ima izborni legitimitet ukoliko je sve o njemu prethodno bilo poznato građanima.

Ko Vam je omiljeni politički partner sa kojim najbolje sarađujete u koaliciji?

– Sve ih volim podjednako.

Da li ćete biti potpredsednik Đilasove stranke o čemu se uveliko špekuliše, jer, kažu, boljeg nema?

– Nisam čuo da Đilas ima stranku niti da je formira, poznato je da sam već 26 godina član iste stranke.

Otkrijte nam tajnu, gde svakoga vikenda putujete? Po zemlji ili u inostranstvo?

– Sem poslednjeg vikenda kada sam bio u Smederevu i Požarevcu i prošlog kada sam bio u Aleksandrovcu i Kruševcu, uopšte vikendom nisam putovao već godinama ni po zemlji ni u inostranstvo, što je lako i proveriti. Volim da sam vikendom kući.

I tako dalje… Mi u klin, on u ploču..Valjda misli da je to kul, da će time nešto postići!? A, to što tvrdi da je 26 godina član iste stranke!? Znači li to da je nastupom na psolednjim izborima kao Grupa građana obmanuo svoje birače, jer je i dalje član demokratske stranke?! E, ako je i od Paunovića – mnogo je. I uskoro nema više!

E. E.

FOTO: www.mc.rs

Оставите одговор