Paunović tvrdi, da je Srbija pristala da se opština Paraćin žali Savetu Evrope!?  

Šta je uradio, a šta sada hoće da kaže?

Dok se cela zemlja zgražava na to što je jedan predsednik opštine tužio sopstvenu zemlju “evropskim komesarima (mundirima)” i o čemu se danima priča i u Skupštini Srbije, “tužibaba” , predsednik “ugnjetene” paraćinske opštine, Saša Paunović se time ponosi!?

Takav smo utisak stekli, posle odgovora koje je antikorupcijskom portal Embargo poslao danas, sa neuobičajenim popriličnim zakašnjenjem, kada smo bili i izgubili nadu da će odgovore uopšte i poslati…

U svakom slučaju pročitajte šta je na naša pitanja odgovorio lokalni funkcioner I novi potpredsednik DS-a,  koji traži zaštitu evropskih moćnika protiv sopstvene zemlje, a time i sopstvenih glasača! Ako je to njemu uopšte jasno?

Da li je humano blokirati ulice i time ugroziti zivote sugradjana? Jel to po vama pravi nacin resavanja nezdovoljstva zbog povecanja cene goriva?

Smatrate li da je borba za svoja prava ispravna ugrozavanjem prava drugih?

– Smatram da su u saopštenju SNS iz 2011.god. sadržani odgvori na Vaša pitanja: „Sramotno je da kolone traktora, koje su danas iz cele Vojvodine krenule zbog svega toga u znak protesta ka Beogradu, sprečavaju jake policijske blokade po glavnim putevima, dok se istovremeno na režimskim medijima, koje nažalost finansiraju svi građani Srbije, ne može čuti ni reč o tome“, navela je SNS.“

Kako ce na to reagovati „evropski mundiri“ kojima ste se zalili da su vam ugrozena demokratska prava…

– Ne postoje nikakvi „evropski mundiri“ kojima sam se ja žalio, opština Paraćin žalila se Savetu Evrope, organizaciji čiji je ravnopravni član Srbija, koja i postoji da bi se ovakve žalbe razmatrale i to uz pristanak svih članica, pa i Srbije.

Osipa vam se vladajuca koalicija? Brine li vas mogucnost gubitka vlasti?

– Koliko je meni poznato nema nikakvog osipanja, a odbornici su na skupštini u utorak velikom većinom ponovo izglasali poverenje opštinskoj vlasti, pa sa te strane nema nikakvih problema.

I na kraju, jos jednom isto pitanje; imate li Vi ili bilo ko vas iz porodice nekretnine u Londonu i Beogradu? Da li ste ikada bili u Londonu?

– Na ovo pitanje već sam Vam odgovorio, ponoviću: niko od članova moje porodice nikad nije ni imao vizu neophodnu za posetu Velikoj Britaniji, nikad tamo nije boravio, niti poseduje bilo kakve nekretnine bilo gde van granica zemlje Srbije, niti članovi moje porodice (supruga, deca, brat, roditelji) i ja posedujemo bilo kakve nekretnine u Beogradu. Ponavljam, ja lično ne posedujem ništa više od onog što sam prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, ne posedujem nikakve nekretnine u inostranstvu, niti u Srbiji, sem parcele od oko 3.5 ara u okolini Paraćina čija je vrednost oko 500 EUR koja je prijavljena Agenciji. U Velikoj Britaniji sam boravio nekoliko dana tokom 2017.god. na poziv u organizaciji i o trošku Britanskog Saveta u grupi gradonačelnika iz zemalja istočne Evrope, a pre i posle toga nisam nikad ni posedovao vizu neophodnu za boravak u Velikoj Britaniji, a u međuvremenu sam boravio u tridesetak drugih zemalja, u nekima i po više puta.

E.E.

FOTO: www.mc.rs

Оставите одговор