Paunovićev „karleoneovski trik“ zgazio demokratiju!?

Baš će „evropski mundiri“ biti oduševljeni načinom na koji su mu koalicioni partneri potvrdili lojalnost pred konačni politički slom:

Među „džigeranima“ ( taj nadimak je Paraćincima dao knjaz Miloš Obrenović) kruži vic kako predsednik opštine Saša Paunović „spava u kabinetu“, jer ga je uhvatila panika i osećaj da se bliži kraj njegove višedecenijske vladavine ovim gradom i celom opštinom!? Da mu se „ hrana dotura na šuber, a unutra se kod njega ulazi bez telefona i drugih elektronskih sprava iz straha da ga ne snimaju i  da to sutra ne upotrebe protiv njega“…

Malo šale nije na odmet, mada je paraćinsko političko proleće uzavrelo i teško da će „Don Paun“ i pored kuknjave „ evropskim mundirima“ dugo još ostati na vlasti!? I pored  jučerašnjeg nesvakidašnjeg gesta, dostojnog najvećih mafijaških likova iz istorije Amerike i Evrope… O tome se od jutros uveliko po Paraćinu ispredaju priče i glavna je tema razgovora u kafićima, na ulici, u radnjama… Počela je i kladionica, doduše tajna, sa velikim ulozima za pogodak,  kada pada Paun? Niko više ne sumnja da mu je kraj vrlo blizu, pa upućeniji i oni koji se prave da sve znaju – hoće da na njemu i lepo zarade, kad im već nije  taj isti Paun obezbedio bolji život… E, sada hoće na njegovoj „ političkoj nesreći“ da dobro zarade?!

– Paun skoro svaki dan drži nekakve Kolegijume, na kojima okuplja one koji su mu dali podršku da i posle loših izbornih rezultata i dalje vlada Paraćinom – tvrdi dobro obavešteni izvor antikorupcijskog i neprofitnog portala Embargo iz Paraćina, iz najbližeg okruženja vrha vlasti. – Juče ih je sve hitno pozvao, uplašen posle izlaska SPS-a iz njegove vladajuće koalicije! Zatvorio ih je unutra, ( nešto više od tridesetak odbornika) i morali su svi pre toga da ostave mobilne telefone van sale za Kolegijume!? Držao ih je dugo unutra bez mogućnosti da isakim komuniciraju ili izlaze van zgrade. Onda je zakazao hitnu sednicu Skupštine opštine sa nekim bezveznim tačkama dnevnog reda, ali je na kraju lukavo ubacio glasanje o njegovom poverenju!? Lukavo, jer mu je to trebalo zbog „ evropskih mundira“, da im stavi do znanja da ima podršku? Kakvu, na koji način ju je juče po podne izdejstvovao – to je izgleda sasvim nebitno!? „Odvajanjem od sveta“, odbornika, onemogućio je bilo kakav pokušaj bojkota sednice Skupštine, jer su prisutni praktično odmah morali da nastave sednicu, ali sada kao  Skupština opštine. Za opoziciju ga i nije bilo briga, što im je tobožnje materijale poslao „ minut do sednice“! I u takvim mafijaškim okolnostima, naravno da je „Don Paun“ dobio poverenje „svojih odbornika“. Ali, jedno je sada sasvim sigurno: da broji stino do svrgavanja sa vlasti. Taj proces niko, pa ni on, nikakvim više metodama ne može zaustaviti!

Da ova priča ne bude bez druge strane i da ne bi opet „Don Paun“ tužio naš portal i zbog „ogromnog našeg straha zbog toga“, objavljujemo i pitanja koja smo mu ljubazno poslali pre tri dana, ali na koja do ovoga trenutka nije odgovorio. Čudno, jer je  do sada ljubazno odgovarao na svako naše pitanje, a mi  pedantno sve, od reči do reči – objavljivali. A, on, i pored toga tužakao… Sve je to, naravno u njegovom „žutom demokratskom stilu“…Kao pravi dosmanlija..

  1. Da li je humano blokirati ulice i time ugroziti živote sugradjana? Jel to po vama pravi način rešavanja nezdovoljstva zbog povećanja cene goriva?
  2. Smatrate li da je borba za svoja prava ispravna ugrožavanjem prava drugih?
  3. Kako će na to reagovati „evropski mundiri“ kojima ste se žalili da su vam ugrožena demokratska prava…
  4. Osipa vam se vladajuća koalicija? Brine li vas mogućnost gubitka vlasti?
  5. I na kraju, još jednom isto pitanje; imate li Vi ili bilo ko vaš iz porodice nekretnine u Londonu i Beogradu? Da li ste ikada bili u Londonu?

S poštovanjem, uredništvo portala Embargo

 

 

 

Оставите одговор