Paunovićevo nevešto pravdanje premijerki zbog “tužakanja Srbije evropskim mundirima” i strah da ne završi kao Oliver Ivanović!?

“Sitna knjiga” predsednika opštine Paraćin, Ani Brnabić!

NIšta konkretno, ništa precizno i egzaktno, predsednik opštine Paraćin, Saša Paunović nije naveo u pismu koje je ovih dana ponovo poslao premijerki Srbije, Ani Brnabić!

Jedino je nedvosmisleno jasno, da traži hitan sastanak sa najvišim državnim funkcionerima Srbije, a u kojima bi učestvovali i čelnici opština Šabac i Čajetina i na kojima bi se razgovaralo o temama koje bi slobodno mogle biti referati na nekom od fakulteta: o diskiriminaciji nekih lokalnih samouprava, kršenju vladavine prava, o stanju demokratije i sloboda u lokalnim samoupravama, o ugrožavanju ljudskih prava  prava i sloboda, o nekakvim metodama koje su neprimerene 21.veku i na kraju i o strahu da će lideri lokalnih samouprava  u kojima su na vlasti predstavnici opozicije u odnosu na vladajuću republičku većinu – “biti fizički ugroženi i to od strane mafijaških organizacija koje bi bile upotrebljene za nečije političke ciljeve”!?

Ničiji život u Srbiji ne sme biti doveden u pitanje, bez obzira na versku, rasnu ili političku pripadnost! Isto tako, lopovima je mesto u zatvoru i niko nema pravo da presuđuje i osuđuje osim države, odnosno njenih organa.  Ali, pokušaj da se prave poređenja sa ubistvom Olivera Ivanovića o čemu mesecima  “mudro ćute” istražni organi lažne države Kosovo – krajnje je neumesno i neprimereno.

Da li se time  nešto imputira državi Srbiji, baš kao što su neki propali opozicioni lideri, odmah posle ovog tragičnog događaja, “skočili i požurili da optuže Beograd”!? NIje li ćutanje istražnih organa lažne države Kosovo – deo plana da se i dalje prave teorije zavere i priča o ovom zločinu usmerava ka Srbima i Beogradu? Ako neko preti Saši Paunoviću, njegovoj porodici, onda je to tema za ministarstvo unutrašnjih poslova, a ne za premijerku Anu Brnabić? Nije nam poznato, da li je Paunović prijavljivao policiji pretnje? Policija je štitila svakoga građanina pa će, sigurni smo i njega, njegovu porodicu…

Predsednik Vučić je nedavno javno rekao “koliko je Srbija bila maćeha prema opštini Paraćin”, što je, javno na stranicama ovoga portala i priznao Saša Paunović! Pa, u čemu je onda problem zbog čega je sopstvenu zemlju prijavio “evropskim mundirima”? Paunović kaže, nije tužio, nije cinkario niti se to ikako može podvesti pod nekakvu “izdaju zemlje”…Navodi da je prijavu poslao Savetu Evrope čiji je takođe član Srbija!? Pa, šta je to prijavio predsednik opštine Paraćin? Da li je  možda prijavio one malobrojne medije, koji bez straha pišu o svim malverzacijama koje se godinama dešavaju u ovoj opštini? Da li je Savet Evrope pitao može li njegov zamenik da istovremeno bude i jedan od direktora privatne firme koja je privilegovana za mnoge tenderske poslove?

Pre će biti da od Saveta Evrope traži način kako da se zaštiti “njegova despotija”, da u javnost ne izlaze sve njihove  afere, muvačine i zašto ne reći “čist kriminal”? Možda je on ipak u pravu. Možda će upravo Savet Evrope od svoje članice Srbije tražiti da istražni organi pročešljaju sve, i da se svi krivci kazne, pa i po cenu da konačno neko iz Paraćina zaglavi robiju!?

U pismu Paunović  “opominje” da je 27.jun “dan D” za reagovanje državnih organa Srbije i otvaranje razgovora na ove teme. U protivnom,Paunović tvrdi,  “Srbija će biti na tapetu” na  nekakvom sastanku Komiteta u Turskoj, 28.juna! Danas. Na Vidovdan.

E.E.

Оставите одговор