Perišić je pljuvao Đinđića kod  Amera!?

Bivši potpredsednik vlade Srbije u medijima ne priča istinu o svom odnosu sa kolegom iz DOS-a

Generale Perišiću, nije tačno što pričate u medijima, da niste „odstranjeni“, da biste vi spasili Zorana Đinđića?! Ima mnogo svedoka i dokaza koji govore sasvim suprotno. Da  ste o njemu pričali sve najgore dok ste na raznim mestima sedeli sa inkriminisanim  ljudima iz američke ambasade…

Kao dokaz ovih tvrdnji  mogu poslužiti izjave direktnih aktera čuvenog sastanka u Palati Federacije kod predsednika SRJ, Vojislava Koštunice, baš povodom afere vašeg hapšenja!

  • Kad je pukla bruka da je potpredsednik vlade Zorana Đinđića provaljen u špijunskim aktivnostima sa čovekom iz američke ambasade, gospodinom Džonom Nejborom, premijer je zatražio hitan sastanak kod predsednika Koštunice – priča jedan od svedoka tog događaja. – Đinđić je bio naelektrisan, verujući da se vojna tajna služba kojom je rukovodio general Aco Tomić otrgla kontroli, da u Srbiji radi šta hoće, hapsi koga hoće i da direktno radi protiv interesa sopstvene vlade. Tako je verovao sve dok se nije lično uverio u neke stvari na tom sastanku.

Predsednik Koštunica je prihvatio da se sastanak razjašnjenja oko hapšenja generala Momčila Perišića održi  na najvišem nivou. Na sastanak u njegov kabinet pozvani su svi najzvaničniji ljudi ondašnjeg DOS-a, savezni ministar policije, Zoran Živković i  drugi.

  • Naravno, kabinet predsednika Koštunice je pozvao generala Acu Tomića, šefa  vojne službe koja je „radila“ Perišića i koja je došla do dokaza protiv njega – tvrdi naš sagovornik.- General Tomić je samo pitao „ da li u kabinetu postoji video i TV prijemnik?“ i kad je dobio potvrdan odgovor rekao je, da dolazi čim ga pozovu.

I kako to uvek biva u takvim situacijama, sastanak je počeo žestokim verbalnim napadom premijera Đinđića na vojnu tajnu policiju i način njihovog rada, u kome se, po njemu,  hapse i potpredsednici vlade. Tvrdio je, da je to skandal nad skandalima koji ruši sve ono što su oni do tada uradili na demokratizaciji društva! Koštunica je mudro ćutao, baš kao i ostali prisutni. Sve dok ovu ni malo prijatnu situaciju nije prekinuo general Tomić rečima:

  • Gospodine premijeru, evo sada ćete se lično uveriti o čemu se ovde radi, pa onda komentarišite – obratio mu se Tomić.

Onda je ustao i iz torbe je izvadio kasetu koju je njegov saradnik brzo ubacio u video rikorder i upalio televizor. Svi su zaćutali. Onda su krenuli  snimci Perišića i njegovih susreta sa, za  našu javnost,  nepoznatim ljudima. U restoranu, u parku, nekoj šumici..Valjda u okolini Beograda. U kabinetu tajac. Ali, glavno je tek potom usledilo:

  • U kadrovima koji su potom usledili jasno se čulo kako Perišić, svom sagovorniku  priča o svojim kolegama iz DOS-a i vlade! Tajac je bio još veći u kabinetu. Vrhunac je bio, kad je krenuo da priča o premijeru Đinđiću. Veoma ružne reči. Kako je ovakav…onakav… Zoran je poskočio sa stolice, skoro se uneo u ekran televizora ne verujući u ono što je lično slušao. Trajalo je to dva-tri minuta. Tišinu prekida Đinđić ljutito: „ Dosta je! Za mene više ovo nije tema za razgovor“.  Zgrabio je svoju tašnu, ustao i spremio se za izlazak napolje. Za njim su ubrzo pošli i ostali.

Od ovog događaja, premijer Đinđić više u javnosti nije  komentarisao, a kamo li branio svog  potpredsednika vlade generala Momčila Perišića. Šta se potom dešavalo sa Momčilom Perišićem i njegovom učešću u vlasti javnost je dobro upoznata.

P.J.

„Zar samo hiljadarka?“

  • Na jednom snimku se čak videlo kako Perišić prima pare!? – tvrdi čovek koji je bio prisutan ovom sastanku kod Koštunice. – Otprilike kako uzima „sitno, hiljadu dolara“, tako smo videli. Da bi na to se oglasio premijer Đinđić:
  • Ih, zar samo hiljadu dolara?

Prisutni su se samo kiselo nasmejali.

Оставите одговор