Perišić (SNS): Ćutanje stranačkih kolega na pokušaj atentata je političko licemerje

Perišić kaže da nije iznenađen što opozicija plasira takve teze u trenutku kada Europol objavljuje detalje o organizaciji atentata istog dana kada kandiduje za predsednika Zdravka Ponoša, ali ga zabrinjava nedostatak reakcije fukncionera Srpske napredne stranke.

Zabijanje glave u pesak republičkih funkcuionera, ali i onih iz Zlatiborskog okruga, mogu da razumem samo na dva načina. Prvi razlog može biti strah od osvete mafije u slučaju obračuna sa kriminalnim grupama, što donekle razumem, a drugi razlog je političko licemerje. Ono se odnosi na to da predsednika republike Aleksandra Vučića svi podržavaju kada se obnavljaju škole bolnice, grade auto-putevi, kada se potpisuju ugovori i obezbeđuje novac za obilaznicu oko Užica i za tunel ispod Kadinjače, kada imamo najveća ulaganja u Zlatiborski okrug u poslednjih 30 godina, ali ta podrška izostaje povodom ovog veom aznačajnog bezbedonosnog pitanja za Republiku Srbiju, rekao je Perišić i istakao da Vučić nije samo predsednik onih koji podržavaju SNS već svih građana te da je atentat udar na državu, a ne samo na predsednika.

On je poručio da bi njegove kolege iz vlasti i opozicije, pre svega u Okrugu, trebalo “jasno da kažu jesu li za zaštitu institucija Srbije i interese srpskog naroda”. Perišić zaključuje da će, ako i dalje budu ćutali, stati na stranu kriminalnih organizacija koje su potpomognute od mnogih stranih faktora od kojih je jedan iz susedne države.