Pismo Embargu, kako je uništavana privreda Šapca(1): Pantići jeftino kupili pa uništili UP “Sava”?!?

Brza likvidacija… Delite šapčani pa Šabac je vaš… 🙃 Volimo ga ili šta?!
Ugostiteljsko preduzeće „Savu“ iz Šapca kupio je Milorad Pantić iz Tovarnika (opet hrvatska veza) 2003.godine, za nešto više od 20 miliona dinara, dok je njegov rođeni brat Živorad jedno vreme u tom preduzeću bio direktor.

„Sava“ je posedovala hotel, 11 restorana, 7 prodavnica, pogon za proizvodnju sokova, pekaru, magacin i upravnu zgradu. U njemu je u trenutku privatizacije radilo oko 240 ljudi, koji su ujedno ostali suvlasnici 30 odsto kapitala.

Ubrzo su svi ostali bez posla, dok je gotovo sva imovina rasprodata, suprotno odredbama kuporpodajnog ugovora.Zanimljiv je način na koji bivši radnici „Save“ tvrde da su Pantići i njihovi saradnici iz tog preduzeća izvukli kapital.

Naime, oni su još 2006. podneli krivičnu prijavu protiv Pantića zbog sumnje da su objekte šabačkog preduzeća prodavali trećim licima uz pomoć fiktivnih dugovanja UP „Sava“ prema njihovom preduzeću „Luki komerc“ iz Pećinaca. Sa većinom kupaca navodno su potpisivani ugovori o preuzimanju nepostojećeg duga šabačke „Save“ prema Luki komercu.
Istraga povodom ovoga pokrenuta je davne 2006. pred tadašnjim Opštinskim sudom u Šapcu i još uvek traje.
Ubrzo nakon privatizacije, zaposleni u „Savi“ su, ili proglašavani tehnološkim viškom i dobijali otpremnine, ili prinuđivani da sami daju otkaz, zbog nehumanih uslova za rad.
( adresa autora poznata redakciji)

Оставите одговор