Pismo Embargu: KO SU 13 ŠAPIĆEVIH “NEVIDLJIVIH“ RADNO ANGAŽOVANIH LJUDI?

Slegli su se utisci posle pročitanog  “vrdalame“ odgovora načelnice Uprave GO Novi  Beograd na pitanje vašeg portala  o 13 radno angažovanih lica u opštini Novi Beograd.

Kako odgovor nismo dobili, ponavljamo pitanje i dajemo svoj komentar.

Ukratko. Sindikalna organizacija opštine uputila  je načelniku Oliveri Višnjić pitanja, između ostalih, i kojih su to 13 lica radno angažovana i na kojim poslovima u opštini, te tražila kopije ugovora o njihovom radnom angažovanju. Portal je tražio to isto.

Njihov broj je dobijen uvidom u ugovor opštine sa “Sava neživotno osiguranje“ a.d.o. br. 020-110 od 28.02.2017.

U odgovoru načelnica navodi 13 stalno zaposlenih koji nisu i ne mogu biti onih 13 radno angažovanih koji se navode u ugovoru, jer su obuhvaćeni kvotom od 242 zaposlena. Ne mogu biti istovremeno i zaposleni  i radno angažovani. Po sistemu “dva u jedan“.

Nameće se stoga ponovo isto pitanje koje čeka odgovor: Poimence, kojih je to 13 lica na dan 28.02.2017., na dan zaključenja ugovora, bilo radno angažovano u opštini Novi Beograd? Na kojim poslovima? Po kom osnovu?

Njih ne može ne biti, jer nema sistematizovanih mesta za radno angažovanje mimo radnog odnosa. Ne može se unapred predvideti broj radno angažovanih lica. Ona su, ta lica, stoga morala biti tu u trenutku zaključenja ugovora dana 28 02.2017. Iz toga opet dolazimo na pitanje: ko su oni?

Ostanu li u opštini pri tvrdnji da ih nema, onda su za te nepostojeće “častili“ osiguravajuću kuću. Jer, one kojih nema ne može “zadesiti“ ono od čega su osigurani.

Hrabri radnici opštine Novi Beograd

 

Оставите одговор