Po istraživanjima: Đilas gubi!

Bivši gradonačelnik bi u trku za Beograd, kad bi znao da će sigurno pobediti:

Dragan Đilas bi rado opet u trku za gradonačelnika Beograda – ali samo ako bi znao da će sigurno pobediti! Zbog toga uporno naručuje „tajna istraživanja“ u Beogradu!  Traži od njih rezultat koji mu ne mogu dati…

Međutim, prognoze su, da nema šanse za pobedu, pa je 99,99 odsto sigurnosti, da se neće uopšte kandidovati!? Ali, to ne znači da neće i narednih nedelja  nervirati svoje dojučerašnje partijske i lične prijatelje, tom „ hoću –neću“ klackalicom… Otuda se ovih dana mogu pročitati  nervozne izjave Šutanovca, Jankovića, Jeremića… Svih onih kojima bi eventualna kandidatura Đilasa za gradonačelnika Beograda – omela sopstvenu kandidaturu. S druge strane, dobro znaju, da je ime „Đitlera“, kako su ga nekada  pojedini mediji nazivali, do te mere iskompromitovano u javnosti – da nema šanse za pobedu!

Izgleda da Đilas, i pored svega,  razmišlja o nečemu drugom:

-Đilas bi rado da i pored ogromnog kapitala, da opet prigrabi vlast koju je imao u Beogradu, mada nije daleko od ideje i da se kandiduje i za premijera, ako bi bili i republički izbori – tvrdi dobro obavešteni izvor Embarga iz njegovog eventualnog Izbornog štaba.

– Traži realnu prognozu, ali nikome ne veruje, jer mu svi daju prognozu da nema šanse da prođe na beogradskim izborima… Kad ih, onako sujetno upita, zašto su takve prognoze i ankete, uglavnom dobija sledeći odgovor: da Beograđani dobro pamte šta se i kako radilo? Da je bilo mnogo lopovluka na svim nivoima, da je grad ostavio prezadužen… Čak ni gradnja mosta Ada mu nije plus, jer se do danas ne zna tačna cifra koliko para „ je zamaklo“  u ovaj, istina lep most?

Đilas ne veruje ni jednoj Agenciji, koja njega stavlja na listu autsajdera!  Kao čovek koji se, znamo kako,  obogatio na marketingu i šoubiznisu, uz obilatu pomoć „žute države “  – nedostaje mu moć koju donosi samo vlast!

-Njemu nije problem biznis, nisu problem ni pare za kampanju, već je problem sujeta! I činjneica da bi ga poraz na izborima  možda preskupo koštao – tvrdi sagovornik Embarga. – Dobro zna, da mnoge istrage iz njegovog doba  još nisu stavljene ad akta, da neke stvari ne zastarevaju… I to može biti presudno, jer je  „Veliki Brat maznuo Veliku Lovu“, a  niko nije zaglavio robiju…Ima  razgranate poslove svuda u okruženju…

E.E.

Оставите одговор