Pod neviđenim merama bezbednosti koje je tražio lično gradonačelnik, daleko od pogleda nepoželjne javnosti, jutros rano, odvežena šabačka “ekološka bomba” na neku novu tajnu lokaciju?! (FOTO)

Pod maskom maglovito-kišovitog jutra, daleko od očiju javnosti, pa i slučajnih prolaznika, šabačke vladajuće “dosmanlije” počele su akciju evakuacije “ekološke bombe”!? Na neku drugu, udaljeniju lokaciju, posebno udaljenu i sakrivenu od medija. Posebno onih, koje gradonačelnik “Zelenko” nazvao fantomskim portalima..

Baš zato “fantomski portali”, posle jutrošnje akcije javno predlažu: Da đubretarci ne staju sa odvoženjem smeća, “ da počiste malo i neke druge lokacije, koje baš zaudaraju”!?!

Akcija uklanjanjanja divlje deponije “Zelenkove  ekipe” ličila je na snimanje dobrog akcionog filma:

Skoro u cik zore, počeo je da radi bager (verovatno vlasništvo)  firme “Mašinokop”! Počeo je utovar brda od djubreta, otpada na kojem se mesecima samo kotile zmije i pacovi… Naredba “ vrhovnog šabačkog (dos)manlije”, morala je da se hitno sprovede! Jer, pročula se, priča o šabačkoj “ ekološkoj bombi” uz ogradu zdravstvene ustanove?!  Zelenovića je obuzeo tek strah, da ova bruka ne stigne do Strazbura, u kome on treba da odglumi “napaćenog Igoovog jadnika”!? “Oduzeo” se I na pomisao, da evropski “mundiri potrčku  šabačkog broja 1”,  ne kažu: “Hvala lepo! Nema potrebe da dolazite i kinjite sopstvenu zemlju”!?

Kako je tekla akcija uklanjanja “ekološke bombe” kao pokušaj sakrivanja istine od šabačke I srpske javnosti, za Embargo su pričale komšije:

– Neka teraju ovaj otpad kod Zelenovića, ispred njegove zgrade “ da se sit nadiše svojih gluposti i mućki”!? Ili u selo kod Dušana Petrovića!  Pa neka zove one svoje iz EU da preuzmu otpad! Možda će i na tome uzeti bar 10 odsto!? Odvozili su smeće sa dva kamiona, jednim belim koji je u vlasništvu “Mašinokopa” i drugim koji je klasični djubretarac u vlasništvu komunalaca. – Video sam da su mere obezbeđenja bile kao da se štiti neka javna ličnost, a ne odvozi mesecima nagomilano djubre!? Valjda da niko ne vidi gradsku bruku i sramotu…Video sam jedan auto koji je zastao pored ulaza u vreme ovog  djubretarskog “blic kriga”, kad oni “potrčaše ka njemu”! Čovek se valjda uplašio, video valjda da ima posla sa “ludacima”, dao gas… Utekao im, iako su ga jurili  kolima… E, sad se mi, komšije pitamo: Zašto je bilo toliko važno da smeće niko ne vidi? Nisu se krili kad su ga lagerovali nama “pod nos”…

Na kraju još jedne šabačke  otužne priče iz stvarnosti aktuelnih vlasti, zašto ne reći, da je ovo još jedna pobeda ogorčene šabačke javnosti, pogurana malo antikorupcijskim i neprofitnim portalom Embargo!

Šabačke “dosmanlije”, kao i nebrojeno puta do sada, bili su bez komentara kada smo otkrili “ekološku bombu”, 35 tona djubreta kojim se, samo pukom srećom, nije zarazio ceo Šabac!?

Ni ovoga puta nisu hteli da priznaju grešku, koja je mogla da sve građane skupo košta, ali su zato jutros pojurili da očiste divlju deponiju? Da li im je bio cilj, da po onoj pravnoj, “nema krunskog dokaza, pa tako nema ni dela”!?

Ipak, ovo je još jedna u nizu javnih blamaža aktuelne šabačke vlasti. Videćemo do kada? U radu gradske Uprave je toliko “greha prema važećim propisima i zakonima”, da o tome i vrapci nag rani sve znaju! Trčkaranja I kuknjava u ovim slučajevima ne pomažu. Ni kod resornih ministara, niti kod “ mnetora” po Evropi… Država mora da radi svoj posao…

E.E.

Оставите одговор