Pokrenuta peticija da Srbija tuži Crnu Goru

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti pustilo je na internetu peticiju sa ciljem da prikupi potpise 10.000 građana.

Nakon prikupljanja potpisa oni bi od države Srbije tražili da Evropskom sudu za ljudska prava podnese tužbu protiv Crne Gore, prenosi B92.

Predsjednik Udruženja Savo Manojlović rekao je novinarima ispred Ambasade Crne Gore da podnošenje tužbe od Srbije traže zbog „kršenja imovinskih prava, prava na pravično suđenje i prava na slobodu vjeroispovijesti“ od Crne Gore.

„Smatramo da je ovo vrsta smirivanja tenzija umesto izjava kojima se raspiruje mržnja među narodima i kojima se diže tenzija. Vlast ne treba ništa od toga da radi. Ima na raspolaganju jedno međunarodno sredstvo jer su potpisnice Evropske konvencije i Srbija i Crna Gora„, rekao je Manojlović.

Kako je naveo, Udruženje je izradilo prvu verziju nacrta tužbe koji planira da besplatno ustupi državi Srbiji.

Udruženje je ispred vrata Ambasade Crne Gore u Beogradu stavilo hamer sa natisom „Evropska konvencija o ljudskim pravima“ kako bi svako ko ulazi i izlazi iz ambasade „morao da je pregazi“. Gaženje hamera sa nazivom konvencije, kako su naveli iz Udruženja, predstavlja pokazatelj trenutnog stanja u Crnoj Gori.

Peticija se nalazi na sajtu peticije.srbijaupokretu

Da je pokretanje ovog pitanja neophodno u više navrata je isticao Pravni savjet portala IN4S.

Izvor: https://www.in4s.net/pokrenuta-peticija-da-srbija-tuzi-crnu-goru/

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *