Policija Jovičića “ probudila” u 6 ujutro!!!

Prema rečima ministra policije, predsednik opštine Palilula, Aleksandar Jovičić je opserviran puna dva meseca?! Prema onome sto se decenijama dešavalo i dešava na teritoriji najveće beogradske opštine – policija je do sada mogla “ sto puta” da reaguje, ali nije? Ko je koga i zbog čega štitio u ovoj opstini kad je svima bilo jasno da sa obe strane Dunava – cveta divlja gradnja i svi drugi polulegalni imovinsko-gradjevinski poslovi? Da bi se eto, “ klupko počelo odmotavati kod Jovičića” i njegovih opštinskih inspektora… I da li će se hapšenja zaustaviti samo na njima, ili će iza brave i ostali iz višedecenijske hobotnice palilulskih gradjevinskih muvačina i drugih nezakonitih poslova?

Upućeniji veruju da je podugačak spisak svih tih u lancu mahinacija i da je samo pitanje da li će istraga doći i na vrata svih ostalih logističara! I ne samo u opštini Palilula?
Na kućna vrata Jovičića beogradska policija je zakucala rano, kažu upuceniji, malo posle šest sati! Jovičić im je otvorio, pa je odmah počeo i pretres kuće. Jovičić nije ni jednog trenutka pokazivao znake straha, niti panike… Čak je i u pojedinim trenutcima policajcima stavljao do znanja, bez obzira što to nije imalo nikakve veze sa njihovim poslom “ da je on čvrsti vojnik partije, odan svojoj stranci i njenom lideru”…
U prvi mah nije ni zatražio prisustvo svog advokata, pa je to učinjeno tek mnogo kasnije u toku dana…
Mnoge je u javnosti iznenadila fotografija kako policija iz zgrade opštine izvodi Jovičića u trenerci?! Postavljalo se pitanje, zašto je jedan predsednik opštine u trenerci na svom radnom mestu?
Medjutim, on je u pratnji policije iz kuće u trenerci odveden pravo u zgradu opštine gde su nastavljene istražne radnje…
Mogao je pretpostaviti kako će se sve okončati po njega, pa je zato iz kuće krenuo u trenerci…
Naši izvori kažu da je akcija hapšenja započeta u 6 ujutro, a završila se oko 6 uveče – odvodjenjem Jovičića u pritvor!
I ono što je za sada najintrigantnije, Jovičićeva odbrana za sada se uopšte ne izjašnjava o ogromnoj sumi deviza koje su, kako je zvanično saopšteno, pronadjene u njegovoj kući?!?
U isto vreme, u njegovu odbranu sada se može čuti i to, da je jedna nekada njemu bliska osoba 2017. pokretala istragu protiv njega sa visokog drzavnog mesta – ali kasnije od toga nije bilo ništa… Isti negiraju bilo kakvu političku povezanost ovog slučaja sa najsvežijim politickim dešavanjima u vladajućoj stranci – aludirajući da je Jovičić uvek bio apsolutno veran lideru stranke?!
Da li se zaigrao i preigrao u poslovima u kojima nema popravnog niti legalnog, ne uspevajući da odoli ovozemaljskim izazovima – vrlo brzo će se pokazati( dokazati)…
P.J.