Policija na tragu “prevare” Šapićevog ujaka!?

Inspektori saslušali članove porodice pokojnog Amdi Alilija, vlasnika radnje kod “Studenjaka”:

Krenula je policija u predistražne radnje u aferi kupovine lokala kod “Studenjaka” na Novom Beogradu, koja će sigurno imati dalekosežne posledice po sve njene aktere!!!! Posebno po neke  članove familije Aleksandra Šapića, predsednika opštine Novi Beograd, pa i po njega samog!?

Kako portal Embargo saznaje iz krugova bliskih porodici pokojnog Amdi Alilija, vlasnika radnje „ Indeks 10“ u Studentskoj 45a, policija je obavila razgovore sa članovima njegove najuže porodice!  Inspektore srpske policije je zanimalo sve oko prodaje lokala, koji je njihov otac Alili Amdi prodao zvanično, po slovu ugovora Radetu Dedoviću, Šapićevom ujaku i bliskom političkom saradniku. Nije problem sama prodaja, već izgleda činjenica, zbog čega je lokal od 104 kvadrata, sagrađen 1982.godine sa privremenom građevinskom dozvolom –prodat za samo 30.000 evra? Posebno je zanimljivo, da je Alilijeva zakonita supruga Husnija, po slovu istog tog kupoprodajnog ugovora na račun u banci dobila polovinu te sume.

-Ne znamo šta je bilo, sa ostatkom novca, jer na ostavinskoj raspravi, posle Alilijeve smrti, na računu nije bilo para – tvrdi porodica pokojnog Alilija.

– Prosto je neverovatno, da otac proda lokal za tako male pare, kad ga je voleo više od svega na svetu! Bio je poslednja tri meseca života praktično nepokretan u krevetu, teško bolestan! Primao je morfijum i teško je kao takav mogao da rasuđuje i odlučuje, a niko od nas iz porodice nije bio tada pored njega, da se nađe i pomogne prilikom potpisivanja ugovora? Alili je umro mesec i po dana posle zvanične prodaje lokala, što znači da je i u trenutku potpisivanja ugovora ležao u krevetu, teško bolestan…Na morfijumu!?

Šta je inspektore zanimalo o ovom slučaju?

-Ma, sve ih je zanimalo… – tvrdi sagovornik Embarga.

– Neke stvari su oni po prvi put čuli od inspektora, nešto što ni oni nisu znali… Ali, su im ispričali sve do detalja… Posebno, kako je bilo, kad su idući ulicom, videli na tabli da je njihov otac investitor nekog novog objekta, na mestu očeve ćevabdžinice, a već je tri meseca bio mrtav! To je bio poseban šok za sve njih: sina i ćerke… Razgovor je dugo trajao, više od dva sata, pa porodica pokojnog Alilija veruje da su bar malo pomogli da istina ove afere ugleda svetlost dana!

Sasvim je jasno, da srpska policija u slučaju Šapić i ostali, radi na više frontova. Ispituju se sve  okolnosti „lažne adaptacije“ tek kupljene Šapićeve kuće na Bežanijskoj kosi – zbog čega je u policiji već dao izjavu. Na red će doći i slučaj lokala „kod Studenjaka“, koji mesecima stoji napola srušen, a u opštini se isto toliko vremena preganjaju, ko će da plati troškove rušenja sprata?

Naime, „neko“ bi hteo da se postupak rušenja vodi protiv NN lica, iako u dokumentima stoji da je objekat kupio Rade Dedović!? Njegovo ime se krije, kako bi Šapićev ujak izbegao plaćanje troškova rušenja…

Predistražne radnje policije sasvim je sigurno neće stati. U oba slučaja.  Policija trenutno traga i za ostalim akterima kupoprodaje lokala u Studentskoj 45a…

E.E.

Оставите одговор