Policija opkoljava predsednika opštine-Sašu Paunovića!?

U Paraćinu konačno podnete prve Krivične prijave protiv opštinskih funkcionera:

Konačno! Počelo je da se odmotava višegodišnje zamršeno klupko malverzacija i drugih protivzakonitih radnji koje, na najbolji  način,  odslikavaju vlast „političkog preletača“, Saše Paunovića, predsednika opštine Paraćin i njegovih „političko-interesnih satelita“!?

Naime, kako portal Emabrgo, nezvanično saznaje,  zbog falsifikovanja službene isprave,  policija ove opštine prosledila je Osnovnom javnom tužilaštvu Krivičnu prijavu protiv dvoje opštinskih  funkcionera Demokratske stranke:Slobodana  Tanića i Marine Sazdanović, koji su inače deo vladajuće koalicije u ovoj opštini! Inače za ovo krivično delo zaprećena je kazna zatvora  do 5 godina!

Podneta Krivična prijava ih tereti da je Slobodan Tanić kao direktor JP Poslovni prostor izdao lažnu ( kao pravu!?) potvrdu Marini Sazdanović da je u Radio novinskom javnom preduzeću Paraćin  (čiji je pravni naslednik JP Poslovni centar Paraćin) radila na poslovima sociologa u periodu od 21.03.1994. godine do 17.03.2015. godine. Određeni deo vremena u navedenom periodu osumnjičena Marina je bila i direktorka RNJP Paraćin i to u periodu od 14.02.2006. godine  do 16.01.2014. godine. Ostali period vremena radila je na poslovima voditelja!?

Međutim, iz proverenih izvora opštine Paraćin saznali smo  da RNJP Paraćin (poznatije kao Radio Paraćin) nikada nije ni imalo sistematizovano mesto sociologa u unutrašnjoj sistematizaciji radnih mesta.Te, tako i nije mogla raditi u naznačenom periodu na tom radnom mestu?

Dvoje osumnjičenih demokrata, na ovaj potez su se odlučili jer je Marini Sazdanović ovo  uverenje o radnom iskustvu bilo neophodno, kao jedan od uslova koji moraju biti ispunjeni, da bi bila izabrana  na funkciju direktora Centra za socijalni rad! Ovaj Centar je inače  poznat po brojnim aferama, o čemu smo pisali ranije! Sumnja se, da njome predsednik opštine Paunović godinama „ vedri i oblači“ najsiromašnijim sugrađanima…

Ne(očekivano) se na konkurs javilo dvoje zainteresovanih, što je po našim saznanjima u Paraćinu retkost (jer su uglavnom funkcije unapred politički dogovorene i konkursi se odvijaju daleko od očiju javnosti), „to je lokalna vlast“  falsifikatom svojoj kandidatkinji omogućila potrebno radno iskustvo koga nema!?

Sve ovo se događa u vreme,  kada se u  Centru  za socijalni rad „dešavaju brojne kriminalne radnje“ i kada je više nego ikada, na njenom čelu  potreban stručan i kvalitetan kadar.

E. E.

Оставите одговор