Porodice čiji su stanovi izgoreli dobiće jedokratnu pomoć

Centar za socijalni rad isplatiće porodicama iz zgrade u Ulici Milutina Milankovića 110, čiji su stanovi izgoreli u požaru u kojem je tragično izgubilo život šest osoba, jednokratnu pomoć, u skladu sa zakonom, kako bi mogli da kupe najosnovnije stvari i pokriju troškove sahrane najbližih, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

“Danas sam se sastao sa članovima porodica iz zgrade u Ulici Milutina Milankovića 110 čiji su stanovi izgoreli u požaru u kojem je tragično izgubilo život šest osoba. Centar za socijalni rad isplatiće porodicama jednokratnu pomoć, u skladu sa zakonom, kako bi mogli da kupe najosnovnije stvari i pokriju troškove sahrane najbližih. Zamolio sam kompaniju Milenijum tim i još nekoliko građevinskih kompanija da, o svom trošku, izvrše rekonstrukciju devet stanova u zgradi koji su potpuno ili delimično uništeni. Pristali su i hvala im na tome”, napisao je Vesić na svom zvaničnom fejsbuk profilu.

JKP Javno stambeno popraviće lift u zgradi, ponovo postaviti hidrant, sanirati krov i ulaz.

Za stan Anje Stojanović koja je u požaru izgubila čitavu porodicu kompanija Eurosalon je obezbedila nameštaj, a kompanija Tehnomanija belu tehniku.

“Hvala svim kompanijama koje su pomogle” napisao je Vesic i dodao da kada se dogodi neka nesreća i kada je nekome teško, treba da pokažemo da smo solidarni.

Preuzeto sa: Tanjug

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *