Poruke protiv nasilja akcija grada Beograda

Grad Beograd daje svoj doprinos kako bi nasilje u društvu bilo iskorenjeno, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić i istakao da su na kamionima gradskih preduzeća i u gradskim institucijama postavljene nalepnice sa porukama protiv nasilja.
„Na svim kamionima gradskih preduzeća i u svim institucijama, odnosno mestima gde dolaze građani, šalter salama, postavili smo nalepnice na kojima piše “Stop porodičnom nasilju“ i “Stop vršnjačkom nasilju“. Na taj način želimo da ideja o tome da je nasilje neprihvatljivo bude prisutna svuda i da svako ko dolazi u bilo koju instituciju grada Beograda jasno zna da smo mi lokalna samouprava koja to oštro osuđuje i koja će se boriti protiv takve pojave“, rekao je Vesić Tanjugu.
Istakao je da Grad pomaže Sigurnu kuću i da se sa koordinatorkom te kuće Vesnom Stanojević razgovara o proširenju kapaciteta.
„Nažalost, veći kapaciteti su potrebni jer je nasilje nad ženama vrlo rasprostranjeno i bez obzira na novi zakon koji je odličan i koji je omogućio veću zaštitu žena, i dalje je veliki broj neprijavljenih slučajeva nasilja“, rekao je Vesić.
On je naglasio da će Grad i ubuduće biti aktivan u borbi protiv nasilja jer je, ističe, nasilje bilo koje vrste neprihvatljivo.
„Ove nalepnice možda nekome izgledaju kao mali korak, ali nama su važne jer na taj način simbolički pokazujemo da mi kao lokalna samouprava ne prihvatamo i ne priznajemo nasilje kao način rešavanja problema“, podvukao je gradski menadžer.
Koordinatorka Sigurne kuće u Beogradu Vesna Stanojević je pozitivno ocenila nalepnice sa porukama protiv nasilja.
„U ovoj zemlji se za istu stvar mogu čuti različita mišljenja, ali moje mišljenje je da je ovo vrlo pozitivno jer je to poruka i nasilnicima, ali u krajnjoj meri i žrtvama jer se nasilje ne sme tolerisati. S tim u vezi, smatram da je ovo izuzetno pozitivan gest. Kakve će on rezultate dati i da li će, to ćemo da vidimo, ali po mom mišljenju veoma je važno da ovakve poruke šalje država“, istakla je Stanojević Tanjugu.
Preuzeto sa: Tanjug

Оставите одговор