POSAO U PRAVOSUĐU: Nasledno pravo porodice Simonović?

Vladana Simonović, ćerka predsednice Višeg suda u Pančevu Stanke Simonović, koja je, kao jedini kandidat, pre par meseci, preko programa „Prve šanse“, odnosno stručne prakse, koju sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje, dobila posao u Osnovnom sudu u Pančevu, sprema se da pređe u Više tužilaštvo.

Osnovni sud u Pančevu, kao prvostepeni, podređen je drugostepenom, Višem sudu. Kako od svih diplomiranih pravnika u Pančevu i šire posao dobija baš Vladana Simonović, jedini kandidat?

Prema rečima direktora Naconalne službe za zapošljavanje Đorđa Lukača, odabir kandidata za republičke institucije vrše oni koji i traže radno mesto. Oni određuju i koliko će radno vreme imati zaposleni. Vladana Simonović se, navodno, na poslu pojavila jedva nekoliko puta, što je izazivalo revolt zaposlenih, koji su nas o ovom i obavestili.

Vladana je rešila da promeni radno mesto, odnosno sprat i kancelariju. Hoće u Više tužilaštvo. Mama verovatno ne zna ništa o tome…

Dva viša tužilačka saradnika, koji su bili zaposleni na neodređeno vreme, postali su zamenici i stupili na funkciju. Time su u Višem tužilaštvu otvorena dva radna mesta i u toku su razgovori sa kandidatima. Jedan od kandidata je Vladana Simonović, što nam je potvrđeno u Višem tužilaštvu.

Konačnu odluku o zapošljavanju daće Viši javni tužilac, posle odobrenja Ministarstva, s obzirom da je na snazi zabrana zapošljavanja. Da ne izostavimo činjenicu da je Vladana Simonović radila i u Privrednom sudu u Pančevu, pa i kod notara.

Predsednica Višeg suda u Pančevu Stanka Simonović danas je ponovo u žiži javnosti, nakon što joj je Ustavni sud održao lekciju, jer je Gradu Vršcu uskratila pravo na pravično suđenje, po tužbama penzionera za samodoprinos.

Da li će Stanka Simonović, koja je svojim uticajem zaposlila i supruga u Elektrovojvodini u mandatu Miomira Košutića koji je u međuvremenu smenjen, odgovarati za ovakav propust, kada već ne odgovara za nepravične presude koje donosi pod pritiskom onih koji su joj politički izgradili karijeru?

Opširnije u centralnim informativnim emisijama RTV Pančevo

Autori: Miroslav Milakov i Aleksandar Čupić

Оставите одговор