Poslednja epizoda Petrovićevog pozorišta obmane u Šapcu!?

Dobro veče Komandante Nebojša, javljam Ti se na raport.

Komandante, kao i uvek, tačno 5 minuta nakon 20 časova, želeo sam da Ti se zahvalim za Tvoj posvećeni rad, i Tvoju borbu za sve nas.
Danas, na Dan bezbednosti, još jednom sam morao da odslušam Tvoje reči moj Komandante Nešo, da smo „mi kao grad omogućili, napravili program koji svim našim ljudima koji traže bolje plaćene poslove omogućava da se doškoluju, obrazuju i osposobe za takva mesta.”
Kakav si ti majstor moj Komandante…
Kako si Ti stvorio uslove da se doškoluju oni lekari koji nisu želeli, ili nisu mogli da obezbede dovoljan broj sigurnih glasova za Vuka Jeremića 2017. godine? Da im nisi podelio otkaze, ne bi mogli da dobiju poslove za stalno i specijalizacije.
Maestralno Komandante.


Em si poslao poruku svima nama da si čvrst i principijelan, da sa Tobom nema šale, em si rešio problem „ljudima koji hoće da se doškoluju, obrazuju i osposobe…“

Dalje upijam Tvoje reči, a Ti ako me se setiš, setiš, jer to je moja dužnost: „Dakle, OVO JE NAŠ GRAD, ovo je grad u kome mi živimo, u kome radimo, dakle ovo je mesto koje vredi i za koje se vredi boriti i to je ono što je moja glavna poruka.“.
Nema šale sa Tobom Komandante, i to nam je svima odavno jasno.
Naše je Tvoje, a Tvoje je Tvoje.
Neka neko drugi proba da bude Komandant, pa će da vidimo kako se Ti boriš za Sebe.
Ne može čak ni Zamenik Zebrailo, ma ne može On ni zamenik da ti bude. Zato i jeste Zebrailo.

Danas si obišao Tvoja autobuska stajališta, za naš šabački, najbolji, i jedinstveni prigradski prevoz za koji se vredi boriti.
Do sada nijedan Gradski urbanista nije zadovoljio Tvoj istančani ukus Komandante, ni oni iz Beograda što su psihodelično pomerali parkinge u Karađorđevoj, ni oni što pogasiše semafore u istoj ulici, što napraviše silne jednosmerne ulice u Tvom gradu; ali u pomoć je priskočio Zamenik Zebrailo sa svojim kadrom iz Novog Tima za Tvoj Šabac.
Mladi Zebrailov arhitekta, zaslužan za najbolje urbanističko rešenje jedne raskrsnice u Evropi, na Vinaverovom Trgu u Tvom Šapcu, napravio je epohalni bum u bezbednosti autobuskih stajališta. Za svu našu decu , koja idu u vrtić “Mladost” , stajalište je odmah na ulazu u vrtić. Zluradi Šapčani kažu “ Pa je.o te Gradski prevoz koji si naguzio pored vrtića, kroz ulicu ne može da se prođe od ljudi koji nemaju gde da se parkiraju a ti bi bus da naguziš još tu. A da nas lepo uzjašeš gradonačelniče, sa svitom svojih “projektanata” i urbanista” – pa sram bilo, kod vrtića koji u pola grada dovodi decu naguzio si stajalište za autobus i udario uzdignuti pešački da ne kažeš da nije bezbedno a celu jednu stranu parkinga si nam uzeo a drugu skratio. Sram te bilo sa sve bulumentom sebi sličnih i podjednako nesposobnih koji ste sa svojih brda sišli da po Šapcu vežbate infrastrukturu.Sramota!!! Ovako izgleda rekonstrukcija naselja Benska Bara. Kreće novi loto, čik probaj bezbedno da dete u vrtić Mladost odvedeš. Bravo Nebojša, glupost je upravo dobila sliku i priliku…”.
Oni koji znaju šta je Evropa, i moderni urbanizam, sa druge strane se bune zašto se autobusko stajalište nalazi ispred ulazne kapije komšijine kuće, a ne ispred njihove.
Ali znaju oni Komandante da od Tebe “niko ne sme (i neće) biti zaboravljen”, i da “svi imaju pravo na svoje stajalište”.

Danas si nas Komandante Nešo, pored obilaska stajališta, obavestio da Tvoja publika i mi Šapčani, možemo doći u Tvoje i Minjino “kazalište”, i da kupljene ulaznice za festival „Pozorišno proleće“ možemo vratiti na biletarnici, i da će se festival održati u periodu od 5. oktobra.
Minja je sjajan stručnjak, nema veze što nije Tvoja i naša Šapčanka, a i gde mogu da se mere naši (a malo i Tvoji) Šapčani sa nekim ko je iz Beograda. Pa i sa Ninom iz Muzeja koja je iz Subotice, Mirčetom „Bio U Komunalnom“ iz Niš, čuvenim Prodanom Grofom od Vodovoda i Toplane iz Srema. Prodan je sada i Tvoja desnica za evropske projekte, što se jako i oseća u našem Gradu Šapcu.
Kakve veze Komandante ima što im plaćamo putne troškove, stanove i zarade, kada su to eksperti?
Kada neće Republika Tebe da primi, Ti ćeš dovesti najbolje stručnjake iz Republike u Tvoj Slobodni Grad.

Na stranu šala Komandante, mi smo ozbiljni i odgovorni ljudi, i nemamo više vremena za Tvoje predstave.
Građanima novac svakako neće biti vraćen za sve predstave koje je u šabačkom Pozorištu obmana režirao Dušan Petrović.
Tvoje „Proleće“ Komandante postalo je „Jesen“, a na drugi dan leta, 21. juna 2020. godine, na šabačkoj pozornici, odigraće se premijera predstave po istinitom događaju „VIRUS ISTINE“.
Laka Ti noć Komandante moj…

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *