POTPUNO ZATVORITI GRANICE: Srpska Desnica ističe – ZDRAVLjE I BEZBEDNOST pre svega!

Srpska Desnica traži od predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića hermetičko zatvaranje svih graničnih prelaza u Srbiji za sve ljude, čak i državljane Srbije koji se trenutno nalaze u inostranstvu.

U cilju zaštite našeg celokupnog stanovništva koje je izloženo pandemiji Korona virusa, Srpska Desnica smatra da je veoma važno pronalaženje pravnog načina za uvođenje ove drastične mere. Srbija za sada nema preminulih od ove strašne pošasti, i mi želimo da država svojim merama učini sve da tako i ostane uz što skorije i potpuno suzbijanje Korona virusa u našoj zemlji, upravo merama vrha Države.

Srpska Desnica predlaže predsedniku Srbije da shodno najvećem legitimitetu u narodu, načini pravni presedan, u obliku određenog Lex Specialis, posebnog zakona koji bi Vojsci Srbije omogućio da naše državne granice potpuno zatvori za svaki ulazak i izlazak. Smatramo da bi se ovom merom kao država još snažnije i disciplinovanije suprotstavili širenju ove infekcije koja je u susedstvu već odnela 10 000 života.

Srpska Desnica sa zabrinutošću i verom u jedinstvo države i naroda, prati razvoj situacije u Srbiji, a ovaj predlog proizilazi iz najbolje namere da se oštrim merama državni organi, a pre svega vojska i zdravstveni radnici koji su nadležni za suzbijanje Korona virusa, na najbolji mogući način izbore sa žarištima zaraze koji mogu doći iz drugih, teže pogođenih zemalja.

Uz disciplinu, strogo poštovanje izdatih propisa u vanrednoj situaciji i bez širenja panike, uvereni smo da bi naš predlog za potpuno zatvaranje državnih granica na najbolji način udario po potencijalnim izvorima zaraze i istu sveo na najmanji mogući nivo. Poseban zakon – potreban odmah!
Zdravlje i bezbednost ispred svega.

Živela Srbija !

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *