Poverenik Šabić izgubio poverenje naroda!?

FOTO: www.mc.rs

„Tri u jedan“ mali opozicioni kombi: Janković, Šapić i …

Beogradom kruži vic: o  jednokratnoj  upotrebi, „Tri u jedan“, aludirajući, kako Šapić, Šabić i Janković predstavljaju jedno te isto – promućkaš i prospeš…

Političke lične ambicije  nekadašnjeg Omubudsmana Jankovića u poslednjoj godini svoga mandata – samo laicima nisu bile jasne? I opet nam se događa isto.  Kao što i sada istima možda nije jasno kako se Poverenik za zaštitu podataka ličnosti, Rodoljub Šabić priprema za novu (političku) karijeru:

-Šabić je imao veliku želju da postane sudija Ustavnog suda, ali mu to nije uspelo, jer je verovatno čekao nečiji mig, signal koji bi ga „pogurao“ na to mesto – tvrde dobro oabvešteni izvori Embarga.

– Naravno, da su ovo nezvanične informacije koje treba sa rezervom prihvatiti, ali sve ono što se ovih dana dešavalo oko početka akcije sa „Senior karticama“ za penzionere ( koje će im omogućavati popuste pri raznim kupovinama) ide u prilog ovoj tezi. Šabićev odgovor na neispunjavanje njegove tobožnje želje ( novog radnog mesta u državnom sistemu), danas se može sročiti u sledeću tezu:  „ Šta hoćete, niste me birali, sada ćete videti koliko mogu biti nezgodan i lažno revnostan državni službenik?“.

Sve bi ovo možda i imalo smisla da Uprava grada Beograda nije radila po Zakonu, čime je odmah i javno odgovoreno Povereniku,  koji se uhvatio člana 49 Zakona o zaštiti podataka ličnosti „ kao pijan plota“!?  Mada je dobro znao da Uprava grada Beograda nije prekršila nijednu odredbu ovoga Zakona!

Ako je toliko revnostan državni činovnik, zašto  Šabića nije zanimala ( zašto nije reagovao?) jedna druga „divlja“ penzionerska kartica, Šapićevog „ Novobeogradskog kluba“, koja je odavno u opticaju i koja se javno delila, a da prethodno Povereniku niti je najavljena ovakva akcija, niti je u Centralni registar uneta zbirka prikupljenih podataka:

-Ako ja dobro vidim, a mislim da vidim, pretragom u Centralnom registru, koji je inače svima dostupan, nisam pronašao tu Šapićevu karticu zvanu „Novobeogardski klub“ – kaže gradski menadžer, Goran Vesić.

– Te time Šabić nam samo daje za pravo  kad tvrdimo da je ovo njegova politička igra i priprema da se i on uskoro uključi u opskurni  opozicioni kombi…

Zaista u Centralnom registru ima mnogo sportskih klubova sa Novog Beograda i SC „11.april“ koji sada, bar zvanično nisu Šapićevi, pa onda evidencije o zaposlenima u opštini, ali nigde nema „Novobeogradskog kluba“ ,kartice koja je na Novom Beogradu deljena penzionerima i na osnovu koje su dobijali popuste, od recimo 10 odsto, u pojedinim trgovinskim lancima…

I dok Šabić glumi velikog i nada sve revnosnog državnog službenika praveći veštačku medijsku frku ( sve zbog dodvoravanja opoziciji, jer je ljut na poziciju?!), dotle penzioneri širom Srbije već dižu glas tražeći „Senior karticu“ i u drugim gradovima širom Srbije!

I još nešto: Šabića nije briga, što kad vraćate najobičniju „krpicu“ u bilo kojoj trgovinskoj radnji  u Srbiji – traže od vas da date lične podatke, odnosno matični broj, kao uslov da dobijet povraćaj novca – a ovamo roni  krkodilske suze  zbog sasvim legalne i korisne akcije za najugroženije slojeve stanovništva…

P. J.

Оставите одговор