Predsednik opštine Čajetina, Milan Stamatovic: “ Srce Zlatibora, Kraljev trg vraćamo narodu! Gotovo je sa ugostiteljskim uzurpacijama ovog prostora”!!!

Na pisanje antikorupcijskog portala Embargo o najnovijim dešavanjima u ovoj opštini na lokalitetu Zlatibora, reagovao je lično predsednik opštine gospodin Milan Stamatović, tvrdeći da je čvrsto rešen   da stane na put svim komšijsko poslovnim sukobima na najelitnijim lokacijama u samom centru Zlatibora, razno raznim pokušajima da se nezakonito uzurpira i opštinsko i privatno zemljište, da se  “zaziđuju” ulazi u lokale savesnih vlasnika ( kao što se to desilo vlasniku lokala Ledžend” u takozvanoj “žutoj poslovnoj zgradi na Kraljevom trgu), da se prave od plafona neke nove ugopstiteljske terase i time nanosi nesaglediva šteta najbližim komšijama:

  • Kompletan gradski Trg, odnosno zvani Kraljev trg biće po važećem projektu priveden nameni, za građane i brojne svakodnevne posetioce-turiste, tako što će biti očišćen od divljih bašti ( ugostiteljskih terasa koje uglavnom rade na a da nikakav zakup ne plaćaju!?), pa ćemo time Trg vratiti onima kojima je i bio prvobitno namenjen! U isto vreme, uradićemo po već spremnom projektu i odvod podzemnih voda, potoka koji se provlači ispod  gradskog platoa, tako da ćemo Trg urediti po uzoru na mnoge slične trgove širom sveta! Biće to naš lični doprinos i pečat novom imidžu kompletnog Zlatibora, a koji će početi da se realizuje već sa otvaranjem Gondole, što je planirano do kraja oktobra ove godine! Ovim činom, staćemo na put svim tim građevinsko-urbanističkim mahinacijama, kako onima od ranije, ali i onima koje se tek planiraju da se rade – odlučan je Milan Stamatović,  predsednik čajetinske opštine. – Uradićemo ono što je trebalo odavno da uradimo, pa bi time prekinuli višegodišnji lanac raznih nedozvoljenih radnji, zbog čega su nam se dešavali mnogi propusti, a koji su bili više nego očigledni i na jučerašnjoj sednici Veća… Podršku ovoj akciji očekujem  i od sugrađana, svih onih kojima je stalo da sačuvamo zlatiborsko jezgro onakvim kakvim i treba da bude, bez novokomponovanih biznismena kojima je samo u glavi profit i ništa više!?

Da odavno nešto ne štima u unutrašnjoj organizaciji i radu opštinske Uprave, odavno je jasno. Stoga, svako raščišćavanje i odmotavanje klupka “ trange-frange” varijanti, građani Čajetine, a posebno Zlatibora će masovno podržati! Jer, prosto je neshvatljivo, da se pre tri dana rešenjem uklanja nečija bašta, pri tome ne ruši gvozdena konstrukcija tende, a da se već danas stolovi I stolice vraćaju na isto mesto!?! Bez obziraa da li je neko I koliko to platio u opštinsku kasu?  To, tako ne može… Možda je skorašnje isticanje mandata načelniku Uprave, prava prilika da se krene u obračun sa starom praksom? Uređenje Kraljevog trga onako kako je trebalo odavno da izgleda, možda je prva akcija u tom smeru… Stamatović je to uostalom i javno obećao!

E.E.  

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *