Predsednik opštine Novi Beograd okleva da na terenu sprovede zakon

Šapi spržila šape, ujakova divlja gradnja!?

Hoće li građani Novog Beograda na predstojećim gradskim izborima kazniti Aleksandra Šapića zbog izneverenih očekivanja, lažnih obećanja i nepoštovanje zakona i normativnih akata? Predsednik opštine Novi Beograd „pao“ je na slučaju ujakove divlje gradnje kod Studentskog grada i teško je poverovati da će ikada više zadobiti poverenje svojih sugrađana… Jer, ako nije uspeo da se suzdrži kad je u pitanju njegova najbliža familija, kako li će se tek ponašati kad pred sobom bude imao mnogo zahtevnije i finansijski sto puta veće investicije i ponude?

Vrhunski sportista koji je još iz bazena uplivao u „žute „ redove kao deo pojedinih kampanja, ipak je u visoku politiku ušao na nagovor svoga prijatelja Dragana Đilasa. Odmah ga je, još mokrog iz bazena, uzeo ni manje ni više nego za pomoćnika gradnočelnika!

Djilas je verovatno imao na umu njegove pare  koje je zaradio u vaterpolu, a ovaj, kao i svaki prosečan Srbin – prihvatio se nečega o čemu pojma nije imao. I kad je posle nedugo vremena, kada se žuti brod u Beogradu nasukao na ogroman greben dugova – pukla je tikva između Šape i Belog Mede ( Đilas ima na telu istetotiviranog belog medveda, o čemu kruže gradom razne kontroverze, prim.aut.teksta) . Šapić kreće sam u politiku i osvaja vlast na Novom Beogardu, na lokalnim izborima. Ali, posle kratkog vremena na videlo isplivava suština: da vešti plivač iz bazena veoma dobro pliva i u obilaženju propisa, normativnih akata opštine:

-E, sada dolazimo do glavne priče o famoznom objektu koji je, kako se zvanično tvrdi, kupio njegov ujka Rade Dedović u oktobru prošle godine od Alili Amdija tik na ulazu u Studentski grad – priča za Embargo neko ko je veoma dobro upućen u celu ovu priču. – Alili je ovaj objekat, ćevabdžinicu sagradio bespravno daleke 1982. godine. I niko ga nije dirao… Bio je i u novinama po tome što je svakog studenta koji mu donese desetku u indeksu darivao hranom i drugim đakonijama…. Dobar čovek, ali stigle ga godine, deca u inostranstvu, pa je rešio da objekat proda. Inače, on je živeo u zgradi gde i Šapićevi roditelji…Dobro su se poznavali, pa je tako i „pala pogodba“ da se objekat kupi za 30.000 evra, kako se priča..

Posle nepunih mesec dana od zvanične kupovine, 18. novembra, farsa ili slučajnost, tek  izbija požar u kome gori ćevabdžinica i novi vlasnik, naravno, odmah traži dozvolu od opštine za rekonstrukciju objekta. Što je najgore u ovom slučaju – upućeni tvrde da požar uopšte nije ni prijavljen policiji, mada je to bila obaveza vlasnika…  I gle nove slučajnosti, opština reaguje sprinterski i 21.novembra donosi rešenje broj  356-1318/2016 kojim se  dozvoljava Aliliju Amdiju da uradi rekonstrukciju, mada on više nije bio vlasnik objekta!? Da li je to urađeno, samo da bi predsednik opštine Novi Beograd, Aleksandar Šapić-Šapa sakrio da je vlasnik objekta njegov rođeni ujak ? Da nije možda lično Šapa dao pare ujaku da kupi objekat?

-Ubrzo za njih stiže nova nevolja, jer krajem novembra prošle godine umire Alili Amdija, ali oni i dalje rade po starom, kao da se ništa nije desilo – tvrdi naš sagovornik. – Požar je bio samo maska za izgradnju potpuno novog objekta na dve etaže na ulazu u Studentski grad. I kako to obično biva, počinju prozivke javnosti, ali za njih ne haje „prepošteni“ predsednik opštine. On ćuti i štiti ujku, koji je inače bio sedmi na njegovoj izbornoj listi. U javnosti Šapić se ruga svima nama, pričom kako ima bogate rođake i da on sa tim nema ništa…

U novonastalim okolnostima, morao je da reaguje Grad Beograd, koji u martu ove godine šalje svoju inspekciju. U panici, Šapić menja inspektora na terenu, i umesto Veroljuba Stevanovića, koji vodi ceo predmet, zapisnike i rešenja donosi  Nebojša Jovanović, koji je inače blizak rođak Šapićeve desne  ruke u opštini,  izvesne Marije Leković, koja je, prema nekim pričama, najurena iz opštine Zvezdara zbog nekih nedozvoljenih radnji?!

-Grad je tražio krajem marta ove godne ceo predmet ovog slučaja, ali se on „krio“ u predsednikovom radnom stolu – tvrdi sagovornik Embarga. – U međuvremenu Šapić konačno priznaje da je u pitanju divlja gradnja njegovog ujaka!!!! Grad naređuje rušenje ovog objekta 19. maja i posle mnogo natezanja 22.maja počinje rušenje, ali do današnjeg dana taj posao nije završen?! Opet ista priča, otezanja, razvlačenje slučaja po medijima…Nada se da će se zaboraviti na ovaj slučaj i da će njegovog ujaka ostaviti na miru… Ali, Grad Beogard je podneo krivičnu prijavu protiv svih aktera ove nezakonite rabote i s pravom očekuje da budu krivično gonjeni.

E. E.

 

Ujka na divlje i vikendicu…

U međuvremenu se pronašlo i to, da ujak Dedović ima i nelegalnu kuću na Savskom nasipu…I to mu je omogućio sestrić, još dok je bio pomoćnik gardonačelnika Đilasa u sprezi sa javnim preduzećem „Beogradvode“!

Hoće da se sveti!

Besan zbog  toga što ipak mora da ruši ujakov objekat, Šapić se dao u poteru ne bi li pronašao makar jedan bespravni objekat na Novom Beogradu za koji će dokazati da neko iz sadašnje gradske garniture stoji iza njega! Pri tome posebno je besan i željan revanšizma prema gradskom menadžeru Goranu Vesiću. Ali, do sada nije uspeo da pronađe makar jedan takav objekat!

 

 

 

Оставите одговор