Predsednik Vučić najavio rešavanje krize u Staklari i pomoć Paraćinu

IZVOR: www.paracinonline.com

FOTO: www.mc.rs

Gostujući na televiziji Pink, u mnoštvu tema, predsednik Srbije Aleksandar Vučić dotakao se i aktuelne situacije u Paraćinu.

On je rekao da je  trenutna situacija u Paraćinu jako loša i da se on lično neće oglušiti o molbe radnika Staklare koje su mu upućene. Apostrofirao je Staklaru kao jedan od gorućih problema  i najavio skoro razrešenje problema.

Inače, Paraćin je jedna od retkih opština u Srbiji koja od “demokratskih” promena 2000. godine do danas, dakle 17 punih godina, nije imala nijednu ozbiljnu investiciju koja bi uposlila hiljade ljudi koji su nakon privatizacije ostajali bez posla.

Lokalna vlast, koja se za tih 17 godina ne menja,  najpre je objašnjavala kako dovođenje investitora “nije u njenoj nadležnosti”, onda je u jednoj predizbornoj kampanji rekla da ipak može da dovede investitore i obećala investitora koji će otvoriti 2500 radnih mesta u Paraćinu da bi poslednjih dana ubeđivala narod da nama investitori nisu ni potrebni jer tobože paraćinska mala i srednja preduzeća grade više kvadrata proizvodnog prostora nego što bi to bilo koji veliki investitor uradio.

Rad lokalne vlasti u našem Paraćinu neodoljivo podseća na radnju jednog vica gde neverni muž uhvaćen u prevari svojoj ženi objašnjava da to što ona vidi zapravo nije tačno uz čuvenu rečenicu: valjda više veruješ meni nego svojim očima. Kakav je epilog vica ne znamo, jer je u pitanju samo vic koji je do određenog trenutka smešan. Za razliku od njega epilog ovakvog sprdanja lokalnih vlastodržaca sa Paraćincima mora biti njihov “razvod” od fotelja u kojima sede 17 godina dok sa druge strane mladi sede u autobuskim sedištima sa kartom u jednom pravcu za odlazak iz Paraćina.

Оставите одговор