Preokret u Šapcu: Mudri nude ruku naprednjacima – dok Zelenovića “ lavež Kovacevica” gura na dno septičke jame?!?

Napokon je sve utihnulo u Šapcu kraj Save osim “tamo nekog sporadičnog tankog laveža poltronskih medija”, bliskih Nebojši Zelenovicu.

Nema ni prevelikog slavlja u redovima naprednjaka! Samo gotovo grobna tisina u doskorasnjoj vladajucoj koaliciji.
Odluka Zapadne Srbije da glasa protiv prigovora Milana Vasića na svih 19 birackih mesta bila je leksilijum za sve probudjene nade Zelenovića i njegovih sledbenika. Nepoznato je šta se dešava u redovima Nemanje Pajica i postoji li nešto više od puke cinjenice, da je u prvom krugu napravio ne bas dobar rezultat, ali je zato, (po zna se cijem naredjenju) u drugom morao svoje glasove da pozajmi manjinama?! Tek kada su ponovljeni izbori završili – shvatio je koliko su namagarčeni?!?

I onda, svestan cinjenice da može samo da izgubi još neku stotinu glasača, diže ruke od svega, a izgleda i od zna se čijeg visegodisnjeg tutorstva… i tako sve po redu, u Šapcu mirno, jer je odavno sve poznato! Odavno je narod rekao koga više neće u zgradI Arhiva?!
I dok “Zapadna Srbija” mudro pokušava da sacuva svoje glasače i osvojene mandate, dotle Nebojsa Zelenović i dalje budan sanja ono sto se nikada ( ili ne bar u skorije vreme?!) neće desiti: pokušava da ubedi ostatak svoje koalicije da Vucic samo sto nije pao sa vlasti,da korona samo sto se nije vratila i da će Upravni sud presuditi u skladu sa njegovim zeljama.I svi znaju da je to šarena laza koju im pokušava prodati dojučerašnji gradonacelnik.

Bezbroj je dojava naprednjacima kako se ti isti njegovi saradnici smeju njegovim glupostima nakon sastanaka, jer ne postoji matematika za njegove snove. Ni ekstremno bogata porodica Kovacevic, koja svakom sapcaninu godisnje uzme najmanje 7-8 miliona dinara njihovih para – više ne veruje u Zelenoviceve price?! Ali, oni moraju da pišu i klevetaju. Moraju, jer su oni već uzeli pare kroz navodne projekte od kojih će svaki unazad godinama biti temeljno proveren od strane nove vlasti. Da se vidi šta je plaćeno, a šta je isporučeno za te milionske iznose i koliko je to koštalo poreske obveznike. I oni ne biraju ni šta pišu ni kako to izgleda njihovim malobrojnim čitaocima. Ne biraju jer nemaju izbora. Placeni su za to i moraju da slušaju.
Na kraju krajeva Kovačevići i “zvučna “novinarska imena u njihovim redovima su samo “dobre sluge kod zlog gospodara”?! Uostalom, služiće oni svakom drugom, nekom novom gospodaru, samo ako im baci “šaku dukata” pred noge?!

Sada se valjaju po blatu zajedno sa Zelenovicem, umesto da su se zajedno pokupili i otišli u nepovrat na opšte zadovoljstvo gradjana Šapca. Kaljaju i premazuju ionako odavno izgubljeni obraz.. A, o novinarskoj časti da je i ne spominjemo?
Za razliku od njih, “Glas Podrinja” je već pružio ruku naprednjacima i ocekuje se reakcija druge strane. Posle “Zapadne Srbije”, ovo je druga mudra odluka dojučerašnjih Zelenovicevih saboraca. A naprednjaci itekako znaju da cene one koji priznaju izbornu volju biraca. Kako ono narod kaže: “ Živi bili, pa videli”…
Ekipa Njuz Šabac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *