Progres Grada Niša ima ime i prezime-Dragana Sotirovski

“Što južnije, to tužnije“. Ove reči su se koristile da opišu situaciju na jugu naše države. Tako je bilo sve dok vlast u Srbiji nije preuzeo Aleksandar Vučić i SNS. Usklađivajući svoje aktivnosti sa potrebama građana, Aleksandar Vučić nije, kao neki pre njega, privatizovao poluge vlasti i državu sveo na privatni feud, već je čitavu svoju energiju uložio u to da svaki građanin Srbije živi život dostojnim čoveka.
  Politika postizanja rezultata državnog prosperiteta koju svakodnevno promoviše predsednik Vučić, iznedrila je nove lidere unutar SNS koji su sposobni da rade u skladu sa tom politikom. Jedna od lidera budućnosti jeste gradonačelnica Grada Niša, Dragana Sotirovski. Prva žena na čelu najmnogoljudnijeg Grada na jugu Srbije pokazala se sposobnijom od svih predhodnika koji su rukovodili interesima Nišlija.
  U razvoju Republike Srbije, na načelima evropske moderne demokratije, Niš je dobio najbolju moguću ličnost da predvodi dalji progres grada na Nišavi. Svakodnevnim radom i neposrednim kontaktom sa građanima Sotirovski je dokazala da je ona neko ko razume šta znači moderno upravljanje lokalnom samoupravom. Pokazala je da razume da je javna politika “aktivnost vlasti kao odgovor na društvene probleme.“
  Urbanistički moderan Niš, ekološki čist, dolazak novih investitora, otvaranje novih radnih mesta su rešenja koja su prevazišla ranije društvene probleme ovog grada. Uz saradnju lokalne i državne vlasti, koordinacijom efikasnih aktivnosti, gradonačelnica Niša je racionalnim sprovođenjem javnih politika dovela do stanja da danas mnogi iz drugih gradova dolaze da žive u Niš!
  Ne važi više pravilo “što južnije to tužnije“, danas sa pravom možemo da kažemo da je južnije, srećnije nego ikada. Niš više nije “dolina gladi“ gde ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem. Ozbiljnim pristupom problemima i realizovanjem javnih politika koje su od krucijalnog značaja za građane Niša, aktuelno gradsko rukovodstvo, sa Draganom Sotirovski na čelu neumorno ide napred!
Progres Grada Niša ima ime i prezime-Dragana Sotirovski!
B.M.