Projekti za koje nas najviše kritikuju nastali u vreme Đilasa (VIDEO)

Gradski menadžer Goran Vesić kaže da su projekti za koje su najviše kritikovani, poput fontane na Slaviji, nastali u vreme bivše vlasti Dragana Đilasa.
„Fontana na Slaviji nije osmišljavana u naše vreme, već u vreme Dragana Đilasa. Mi to nismo krili. Oni su mogli da osmisle, ali ne i da naprave. Mi smo realizoivali ono što oni nisu mogli“, rekao je Vesić gostujući na TV Pink.
On je dodao da je bivša gradska vlast govorila o projektu „Menhetn na Balkanu“, što je slično kao projekat „Beograd na vodi“, ali da nisu bili u stanju da to realizuju, da pronađu investitora, rasčiste obalu…
On je ukazao da je za podžemne kontejnere potrošeno deset miliona evra i to pet za nabavku kontejnera i pet za njihovo ukopavanja, da su oni u očajnom stanju i da je sadašnja vlast morala da potroši milion evra za popravku, a neke čak i da zatvore.
Podsetio je da je bivša vlast ostavila dug Grada od 1,2 milijarde evra (budžet, javna preduzeća) i da je taj dug za tri godine smanjen za 500 miliona evra.
„Za taj novac moglo je da se izgradi 250 škola, isto toliko obdaništa, 5.000 fasada da se obnovi, sve prioritetne ulice. Za vreme Dragana Đilasa imali smo lažne priče nikakvog razvoja“, poručio je Vesić.

IZVOR: TANJUG

Оставите одговор