Propao prljavi plan: Zelenovićevi Kerberi sinoć pokušavali da u vreće sa izbornim materijalom umuvaju prazne listiće, kako bi iscenirali da Upravni sud prihvati poništavanje izbora!?!

Sinoć nešto pre deset časova iz Šapca su otpremljeni džakovi sa glasačkim listićima i zapisnicima u Upravni sud u Beogada. Kombi u kojem se nalazilo svih 100 džakova sa izbornih mesta otišao je u pratnji policije put Beograda, kako bi nadležni Upravni sud stavio tačku na lokalne izbore u Šapcu. Otpremanju vreća prisustvovali su samo članovi GIK-a ispred SNS-a i sekretar komisije. Iz kancelarije je izašla samo Valntina Lovrin, Zelenovićeva verna učesnica svih izbora u proteklih 20 godina, Valentina Lovrin u pratnji sestre bliznakinje Danijele. 

Tako oni poštuju izbornu volju svojih sugradjana, a njihovo odsustvo protumačeno je kao potpuna nebriga  i shvatanje da dalje više ne mogu i da su svesni da su iscrpeli sve dalje mogućnosti da maltretiraju svoje gradjane i sve ljude koji su pošteno radili svoj posao da bi izbori obavljeni kako treba. 

Njihove besmislene primedbe sa kojim su pokušali da ospore volju birača koja je pokazala da je SNS u Šapcu osvojio najveći broj glasova, ubedljivih 30.000, naspram Zelenovićeve liste koja je osvojila 19.000 , oceniće Upravni sud, koji je nadležan, da nakon primedbi SNS-a, da konačni sud. 

Tako će , najkasnije do nedelje u 23 sata, biti stavljena tačka na lokalne izbore u Šapcu. 

Valentina Lovrin imala je ideju da protiv svih predsednika biračkih odbora treba podneti Krivične prijave, ali se odustalo od toga. Njih 100 sedeli su na svojim biračkim mestima sve vreme glasanja. Prebrojali su glasove u prisustvu predstavnika svih stranaka koje su učestvovale na glasanju. Trebalo je videti prizor u zgradi gradske uprave, kako su po stepeništu i hodnicima čekali sa džakovima da predaju izborni materijal. Medju 2.000 ljudi koji su bili u biračkim odborima, najviše je onih koji su nekoliko puta učestvovali u izborima. Iskusni predsednici Izbornih komisija znali su sve pojednisnosti svakog izbornog 

procesa na biračkom mestu. Osnovna zamerka kojom su pokušali da ospore volju birača, svela se na običnu formalnost, da kontrolni listić nisu potpisali svi prisutni  članovi odbora, već samo tri člana. Da je bilo drugačije,valjda bi se i broj glasova u kutijama promenio, pa lista SNS-a ne bi bila ubedljivi pobednik?! Kakve gluposti…  Šta sve nisu pokušavali, samo da bi obesmislili narodnu volju?  Tokom izborne noći, oko 22 časa uveče, „iznenada“ nestalo je struje i to samo na drugom spratu zgrade!? Taj prekid trajao je oko dva sata i to samo na tom drugom spratu?!? 

U jednom trenutku, kažu članovi GIK-a videli su kako se u mraku po hodnicima, motaju predstavnici Zelenovićeve komisije, pokušavajući valjda da iskoriste umor onih koji su čuvali vreće i ubace neki listić u džak, kako bi se pojavio višak i time izbori bili dovedeni u sumnju… 

Ovakvo ponašanje Budimira Pavlovića, predsednika izborne komisije,koji je odugovlačio izborni proces  i  pod stare dane upropastio svoju karijeru advokata niko u Šapcu ne opravdava?! Zelenovićevi članovi GIK-a  ostaće upisani u istoriju grada kao najveći uzurpatori narodne volje… 

Šapčani imaju logično objašnjenje za ovakvo njihovo ponašanje. Kupovali su vreme da iza sebe unište dokaze o tome šta su sve radili u ovom gradu i izbegnu krivicu:

  • Pale arhive, dokumenta, sve ono što je neumoljiv dokaz šta su radili. Znaju da su izgubili, nisu baš  toliko blesavi – komentarišu Šapčani njihovo sadašnje ponašanje. 

Nasilje koje su pokazali dolaskom na vlast, bila je osnova njhove dvadesetogodišnje vladavine. Slatkorečive priče „demokrate“ Zelenovića ne mogu to da prikriju.

Ekipa Njuz Šabac

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *