Protest protiv Zelenovića, 57. dan: Aktuelnom čelniku Šapca upućen je zahtev da pod hitno podnese ostavku i raspiše vanredne lokalne izbore

Protest protiv gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića održan je u ovom gradu 57. put, a aktuelnom čelniku Šapca upućen je zahtev da pod hitno podnese ostavku i raspiše vanredne lokalne izbore.

Šapčani su ogorčeni i zbog sve češćih napada pripadnika “Saveza za Srbiju”, čiji je Nebojša Zelenović jedan od lidera, na žene koje ne dele njihovo političko mišljenje.

Danijela Đurašković, poverenica MO Štitar GO SNS najoštrije je osudila nastavak nasilja nad ženama i decom od strane, kako je navela, Zelenovićevih “žutih” kolega.

– Pre neki dan su počeli da jure po gradu i mlade majke sa bebama u kolicima. Gospodine gradonačelniče, nemojte da mislite da vas mrzimo i da vam želimo zlo. Daleko od toga. Mi ćemo na svakom mestu braniti vaše pravo na drugačije mišljenje, ali ne dozvoljavamo da nas vi ili društvo iz “Saveza” ponižava i vrši nasilje nad nama. Posebno ne nad ženama i nad decom – istakla je Danijela Đurašković.

Ivan Nešković, predsednik Saveta MZ Majur, naglasio je da gradonačelnik Nebojša Zelenović, uprkos brojnim pozivima već pet godina nije došao u Majur, najveće prigradsko naselje, kako bi obišao sve one kritične tačke koje je svojevremeno obećao da će uraditi.

– Na prethodnim izborima za Savet MZ Majur pre pet godina, gradonačelnik je bio non stop u Majuru. Tom prilikom je građanima obećavao puteve, da će u svakoj ulici biti urađena kanalizaciona mreža. Obećao je da će biti urađene sve tri crpne stanice u glavnim ulicama u Majuru. Od tih obećanja nije bilo ništa – rekao je Ivan Nešković.

Šapčani koji protiv lokalne vlasti protestuju od 7. maja, nakon skupa ispred zgrade Gradske uprave u centru grada, održali su protestnu šetnju do Međuopštinskog istorijskog arhiva gde je, kako se ističe, druga adresa aktuelnih šabačkih vlastodržaca.

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *