Puca šabačka čivija između “Donovih ljudi”: Pajića i Zelenovića?!

Sve je izglednije da će se uskoro raspasti šabačka vladajuća koalicija! Lider grupe građana, Pobeda za Šabac Nemanja Pajić juče se nije pojavio pred novinarima da zajedno sa gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem brani put u Peć i tamošnje zvanične susrete, sve pod zastavama Kosova i Albanije?! A, sve navodno, zbog sporazuma o međuregionalnoj saradnji koji su potpisali Srbija i Austrija!? Mada, još niko nije uspeo da objasni, kakve veze sada imaju Albanija i lažna država Kosovo sa srpsko-austrijskim sporazumom?

Veoma je izvesno, da Pajić ne želi da bude ičije zamorče, ponajmanje onoga pod čijim je patronatom Zelenović, pa je to pokazao i nedolaskom na zakazanu KOnferenciju za štampu:

Svima je u Šapcu jasno, da su ova dvojica, kao čelni ljudi opštine, gradonačelnik Zelenović i predsednik Skupštine opštine Nemanja Pajić samo marionete u “master planu Dušana Petrovića”, na njegovom putu ka tobožnjem osvajanju vlasti u Srbiji – tvrdi dobro obavešten izvor antkorupcijskog portala Embargo. – Većina je ubeđena da “Zelenko” zna da je njegova politička epizoda ograničena i da će u jednom trenutku biti žrtvovana zarad “Dušanovih viših ciljeva u saradnji sa Amerima”, dok izgleda Pajić nije baš bio upoznat sa svim detaljima toga paklenog čivijaškog plana za Srbiju! Kad je shvatio da se digla velika prašina oko njihovog puta u Peć i tog usiljenog prijateljstva sa tamošnjim albanskim rukovodstvom – počeo je da se povlači?! Tek kad je čuo komentare običnih ljudi, Srba koji su morali da beže iz Peći spašavajući živu glavu, shvatio je, da to uopšte nije bio dobar potez na koji su izgleda obojica bili “naterani”… Počeo je da sebi pravi odstupnicu i zbog toga se nije pojavio pred novinarima, već se samo zadovoljio komentarima na društvenim mrežama. Došlo mu je konačno u glavu i to, na koji način je sklonjen prethodni gradonačelnik Milošević, “ ekspresno” samo zbog toga što je pokušao da ima svoje “ja”,i što nije hteo po svaku cenu i bespogovorno sluša “Dona”!? Onda je usledila strahovita osveta, razljućenog “Dona” i njegova politička karijera je bila gotova..

Zbog svega toga, upućeniji u ovdašnja zbivanja, veruju da predstoji vruće čivijaško leto u kome lako može da pukne vladajuća koalicija, pogotovo što, kako bi stručnjaci rekli “ Pajić već uveliko radi na pronalaženju izlazne strategije” iz novonastale situacije.
Jedna od najverovatnijih opcija je da Pajić ne ežli da žrtvuje svoju političku karijeru na lokalu zbog megalomanskih i gotovo neostvarivih opcija Dušana Petrovića!? Po istim izvorima, Pajić se već žalio partijskim kolegama kako ne može u svemu da podržava što “ON” naređuje i da njegova pozicija nije ista kao kolege Zelenovića. Jedno je sigurno: I jedan i drugi shvataju da su trenutno samo pioni na šahovskoj tabli u kojoj igraju neki sasvim drugi likovi… S druge strane, brojne afere I započete istrage nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, jer se steže obruč oko Nebojše Zelenovića i njegovih nabližih saradnika…
E.E.

Оставите одговор