Puštanjem menice – hteo da udavi VK Crvena zvezda!? (2)

FOTO: www.vkcrvenazvezda.com

Osveta neizabranog predsednika kluba – faraona Šapića:

Samo zbog toga što nije uspeo da postane predsednik (gospodar) vaterpolo kluba Crvena zvezda, Šapić je pre dve godine, iz čiste osvete – hteo da ugasi bivšeg srpskog i evropskog šampiona!?

Kao i u brojnim drugim prilikama, Šapić je i u ovom slučaju pokazao vrhunski cinizam, time što je tobože hteo da im javno pomogne, a „ispod stola“ radio na ekonomskom uništenju kluba…

Nije mogao da podnese to što nije izabran ne neku od rukovodećih funkcija u ovom klubu, pa je znajući da su u dugovima – na vrlo perfidan način spremao im gašenje!

-Poznato je da su vaterpolisti Crvene zvezde trenirali i igrali utakmice na bazenu sportskog centra 11.april – priča sagovornik Embarga. – I kako nisu mogli da se bore sa plaćanjem zakupa, jer sredstava i nije bilo, zapadali su vremenom u poprilične dugove prema nama. Ali, onda, kako se to kod nas radi „ neko pozove“, pa im se opet nastavi rad „ na crtu“..Dugovi su rasli. E, krajem 2014.tačnije, 31.decembra na insistiranje upravo Aleksandra Šapića, bez znanja Nadzornog odbora potpisan je reprogram njihovog duga od 11 miliona dinara na dve godine! To je za Zvezdu bio spas! Nadzorni odbor je tek posle dve-tri nedelje potvrdio tu odluku. Ali, Šapić u junu naredne godine, 2015.izričito traži da se ipak pusti menica vaterpolo klubu Crvena zvezda! Nikome nije bilo jasno zbog čega to traži od direktora  našeg javnog preduzeća, kad je prvobitno hteo da pomogne!? Izgleda da mu se u međuvremenu izjalovilo čelno  mesto u tom klubu, pa je rešio da se sveti?  Nadzorni odbor međutim odbija da pusti menicu Zvezdi i zahteva da se uradi novi ugovor o reprogramu duga! Što je u zimu 2015. i učinjeno.

Naš sagovornik tvrdi da je  vaterpolo klub Crvena zvezda uspela da za šest narednih meseci vrati 7 miliona duga od 11 koliko je dugovala! Šta bi bilo da je puštena menica, svima je jasno. Šapić bi tako, posredno ugasio  klub i time zadovoljio svoju sujetu, samo zbog toga, što  nisu hteli da ga izaberu za čelnika kluba… Nekako u isto vreme, menica je puštena i KK Partizan za Halu sportova i poznato je koliko je to donelo nevolja takođe velikanu našeg sporta i bivšem evropskom prvaku!

Svako ko je hteo da radi pošteno i po zakonu u ovom javnom preduzeću, morao je, kad tad,  doći na tapet svemoćnog predsednika opštine Novi Beograd. Kazna: zna se. Otkaz! I to kao tehnološki višak. Da bi u isto vreme na njihova radna mesta primao svoje kadrove. Tako se desio paradoks za koji pozitivna poslovna praksa ne zna: otpušteno je 10 iskusnih radnika centra, a u isto vreme je primljeno 13 novih skoro na ista radna mesta!? Tako je Šapić posredstvom direktora poslušnika –sprovodio odmazdu protiv neposlušnih i svih onih koji su se drznuli da mu na bilo koji način protivreče!

Tako su otkaze dobili iskusni i sposobni radnici centra poput Siniše Manića, kome je otkaz uručen u trenutku dok je bio na bolovanju u oktobru 2016.godine. Živko Filipović, menadžer za sport, živa legenda Centra, punih 35 godina je tu radio,  prvo je dobio novo rešenje, zvanje referenta za sport, a onda je, kao i Manić dobio rešenje o otkazu kao tehnološki višak!?

Đorđe Đorđević je sa Filipovićem bio član Nadzornog odbora, dobio je takođe otkaz samo zbog toga što je bio protiv toga da se Zvezdi pusti menica! To ga je koštalo radnog mesta. Otpušten je i Lazar Kecojević, profesor fizičke kulture, posle mnogo godina dobrog rada!

-Sve je isto kao pre, samo što je ove ljude, kvalitetne, iskusne i obrazovane zamenio svojim srednjoškolcima, tako da nema ni govora o nekakvom tehnološkom višku i smanjenju broja zaposlenih! Bilo nas je 39 i opet nas je ostalo 39!

Koliko je Aleksandar Šapić zaljubljen u sebe i koliko misli da je „popio svu pamet i lepotu ovoga sveta“ dokaz je i još jedan slučaj iz ovog centra: naime, ovo javno preduzeće ima i dva bilborda, koje su uspeli da izdejstvuju, kako bi sa njima trgovali i donosli firmi lep prihod! Jedan bilbord se nalaze ispred 11.aprila, a drugi ispred Hale sportova. Ali, nisu se mogli komercijalizovati!  Jer ih je  bezmalo tri godine  zaposeo samo i jedino lik Šapića kroz  reklamiranje  njegovih akcija i ličnog marketinga!? Kad  su zaposleni pitali direktora, da se Šapić konačno ukloni i da naplaćuju reklamiranje drugih firmi, zgranuo se i uplašenim glasom odgovorio:

„Da ga sklonimo sa bilborda?  Ja to ne smem ni da mu spomenem“!

Ostaje nejasno, da li je i ovo plaćao onoliko, koliko i sve druge usluge i prostor  u ovom javnom preduzeću? Postoji li plaćanje za džabe?

E. E.

Ispravka: I ove godine je delio besplatne karte za bazen

U jučerašnjem nastavku o malverzacijama „Šape“ sa besplatnim kartama za bazen,  zaboravili smo da dodamo da je i ove godine podelio skoro 15.000 besplatnih karata!I nije samo time oštećen budžet ovog javnog preduzeća, nego i država zbog neplaćenog poreza, a koliko je to, meri se milionima dinara.Nije mu uopšte palo na pamet da to plati iz svog džepa, ako je sve već to rađeno, samo i isključivo za marketing „ velikog predsednika opštine“.

 

Ko je pajac, a ko genijalac?

Zaposleni u javnom preduzeću tvrde i to, da se kod njih u objektu na 11.aprilu nalazi firma, najverovatnije njegovog brata ili rođaka „ Mali genijalac“. Po njihovoj tvrdnji u ugovoru o zakupu piše da plaća 15 kvadrata, a oni su sigurni da koristi mnogo veći prostor?! I ne znaju da li i to uopšte plaća?

Nešto slično se dešava i sa terminima ostalih klubova na bazenu, koji se na volšeban način ustupaju „ njegovim“ klubovima…

Оставите одговор