Putin izgubio samo u Londonu i Beogradu!?

Malo poznati detalji o ruskim predsedničkim izborima, o  političkoj opredeljenosti Rusa u Srbiji:

 

Svako ima svoj opozicioni krug „dvojke“, lažnu elitu koja živi na lovorikama neke pređašnje slave i zasluga – pa izgleda i veliki ruski predsednik Vladimir Putin!?

Verovali ili ne, na prošlim predsedničkim izborima u Rusiji, na glasanju po konzularnim predsatvništvima širom sveta u kojima su glasali ruski državljani u rasejanju, Putin je izgubio u samo dve ambasade! Pogađajte koje? Ako je možda i razumljivo da je izgubio na glasanju u Londonu,  u Velikoj Britaniji, koja je decenijama azil za odbegle tajkune i poliitčke  emigrante iz Putinove Rusije, onda je veliko iznenađenje da je izgubio i u Beogradu!?

U zemlji u kojoj je ljubav Srba prema Rusiji i Putinu zaista ogromna, neshvatljivo je, da  u njoj žive i rade ruski državljani koji misle sasvim suprotno:

-Znam za taj podatak, ali, naravno, to ne znači da su oni možda manje patriote od onih koji su glasali za Putina – tvrdi politički analitičar, Branko Radun.

– To je uparvo kao kod nas, kao ono opoziciono jezgro u Beogradu, takozvani „ krug dvojke“, tako je bilo i u Moskvi, onaj centralni urbani deo, koji je kao po pravilu prozapadno orjentisan … Oni za sebe misle da su privilegovana kasta i oni samo gledaju svoju korist, a smatraju da su im interesi više okrenuti zapadu… Njih sankcije više pogađaju psihološki, jer decu školuju u Evropi, generacijski su vezani za Evropu… Oni parazitiraju, uživaju u privilegijama u Rusiji, ali su istovrmeno i opozicija, bolje rečeno oni su neki „ruski krug dvojke“ za Putina…

Ipak, čudi podatak da su baš u Srbiji stacionirani oni državljani Rusije koji su izrazito protiv politike koju vodi ruski lider, Vladimir Putin! Tim pre, što je ruska država  decenijama unazad gradila nepremostive ekonomske trgovinske tokove koji su počeli sa ruskim gasom, poslovanjem Marjanovićevog „Progresa“, a zaokružili kupovinom NIS-a!

Promenom vlasti u Srbiji, dosovskom revolucijom 5.oktobra 2000. Rusija gubi onaj uticaj koji je ranije imala u Srbiji, ali su zato širom otvorena vrata za one diplomatsko-konzularne kadrove koji su bili otvoreniji  za zapad više od uobčajenih diplomatskih protokola. U isto vreme, ruska ekonomija, a posebno  ruske banke nisu mogle na tržište Srbije, jer im to nije dozvoljavao guverner Mlađan Dinkić. Morao je  utabati put za zapadne banke sumnjivog porekla kapitala i vlasništva!?  Podršku u tome, davale su mu  kolege iz G17 Plus i ostalih dosovskih stranaka.  Taj trend je trajao  skoro sve do skora. U Srbiji su se samo gnezdili isključivo ruski prozapadni kadrovi, koji su time vodili i antirusku državnu politiku…

Tako smo stigli do svojevrsnog paradoksa: da srpski narod više voli Putina od njegovih sudržavnika na privremenom radu u Srbiji!? Da u svemu ovome itekako ima osnova, dokaz su i marketinška ponašanja ruskih privrednika u Srbiji. Posebno giganta kakav je NIS. Najveći deo marketinških sredstava ove kompanije usmeren je ka onim  srpskim medijima koji su izrazito prozapadno uređivački orjentisani i vlasnički određeni…

Takvo ponašanje „ruskih političko-ekonomskim  misionara „ u Srbiji  unosi dodatnu dozu nepoverenja i neverice u zvaničnu rusku politiku prema Srbiji! Zbog toga, kako portal Embargo nezvanično  saznaje,  u toku je akcija čišćenja prozapadnih kadrova iz svih političko-ekonomskih struktura koje su na privremenom radu u Srbiji.  Sumnja se, da su upravo takvi kadrovi, koji su iz čisto interesnih razloga isuviše okrenuti Zapadu, glavni razlog zbog čega nije napravljeno još jače uporište zvanične ruske politike u srpskom narodu.

E. E.

Оставите одговор