Rado dosmanlija NE ide u vojnike!

Odavno se u Srbiji nije digla tolika bura kao oko  javno izrečene ideje predsednika Vučića – da se vrati obavezno služenje vojnog roka!?

Pogađate. Najgrlatiji protivnici makar i ideje o vraćanju obaveze služenja vojske u Srbiji su upravo oni koji su to i ukinuli 2010.godine! Ondašnji ministar vojni Dragan Šutanovac je, sada,  brže bolje krenuo u javno obrazlaganje, kako je ta ideja nebuloza i kako će ugroziti opstanak  10.000 plaćenih vojnika, jer država Srbija neće moći da izdrži još jedan veliki trošak!?

„Šule“ opet priča ono što je naučio na kratkom kursu „preko bare“, jer su prvo njega ubedili da Srbiji nije uopšte potrebna vojska, da će je, ako zatreba, braniti oni koji su je do koliko juče nemilosrdno tukli!? Tvrde, da su se vremena promenila, što opet ne znači, da se i dalje neće menjati, pa da opet ne budemo „bijeni i ubijani“ od istih…

Nije naša istorija toliko kratka, pa da ne zaboravimo kako su licemerni kapitalisti „od preko bare“ otkačili Dražu, a prigrlili Tita proletera i najljućeg protivnika istih tih bogataša?!

S druge strane, srpske majke su kroz istoriju suznih očiju, ali sa posebnim ponosom i dikom slale sinove u rat skoro svake desete godine! Analizirajte samo prvu polovinu 20.veka… I slavile su, da im se bar jedan sin, brat, dever ili muž kući vrati!?

Danas, majke se vaspitavaju da svoje sinove ni na izlet u prirodu ne šalju, a kamo li u „ tamo neku vojsku“… Licemerno dosovsko društvo je razbilo poslednji bastion u koji je srpski narod stotinama godina jedino bezpogovorno verovao: a to je vojska.

I ono možda još bitnije, što nijedan „žuti pacifista“ ne može odbraniti: Ako nemamo neprijatelja i ako nam ne treba obavezna vojna obuka za svakoga radno sposobnog muškarca u Srbiji, zbog čega onda većina zapadnih zemalja ipak ima obavezu služenja vojnog roka? Zašto ta obaveza postoji i u jednoj Švajcarskoj? A, znamo da je to zemlja vojno neutralna, da nikada kao takva nije porobljavana, niti spaljivana… Niti su njeni  građani ginuli u ratovima.

Od one narodne, rado Srbin ide u vojnike, stigli smo do evropejske, rado dosmanlija NE ide u vojnike…

E.E.

Оставите одговор