Rasprava Ćute i Vladimira Gajića: Ko napada opoziciju, a ko ekološkog aktivistu

Vladimir Gajić iz Narodne stranke i ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta sukobili su se u emisiji „Među nama“ nakon održanog „Ekološkog ustanka“ u subotu, piše Nova.rs.

Gajić je tokom televizijskog gostovanja naveo da Aleksandar Jovanović Ćuta poznaje vlasnika kompanije Galens, koja ima više graditeljskih projekata u Novom Sadu, a Ćuta je naveo da ta firma ne finasira to udruženje.

„Postoji opasnost i indicije da jednom grupom rukovodi neka siva eminencija“, rekao je Gajić.

„Reci, bre, Gajiću, šta te muči“, dobacio je Ćuta, a Gajić je zatim nastavio:

„Ima raznih detalja koji su interesantni. Ćuta Jovanović poznaje odlično gospodina koji je vlasnik ‘Galensa’ u Novom Sadu, meni je to čudno, kako se finansira ta organizacija“, rekao je Gajić.

Jovanović je naveo da ta firma ne finansira njegovo udruženje i zatražio od Gajića dokaze za takve tvrdnje.

„Čime se vi bavite, gospodine Gajiću“, upitao je Jovanović.

On je takođe negirao da ima bilo kakve veze sa gradnjom mini hidroelektrana.

„Ja nemam nikakve veze sa gradnjom mini hidroelektrana i to ‘Informer’ piše već 4 godine, neka nađu taj dokument. Nikad u životu nisam razgovarao sa Vučićem o gradnji mini hidroelektrana i ja sam ga prepao na ulici, pošto su me šest meseci izbacivali iz njegovih ministarstava i neka puste taj snimak da čuju šta sam mu rekao“, rekao je Jovanović.

Dodao je da su on i nekoliko organizacija koje su učestvovale u organizaciji „Ekološkog ustanka“ odlučili da potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ne može da se obrati na tom skupu.

„Dva meseca traje prozivka, brutalan napad na mene da sam osnovao SNS, da sam Vučićeva hulja, i dolazi od Vuka Jeremića i njegove stranke… Javno me blate da radim za Vučića, a privatno mi se dive. Meni je važnije šta misli Dušan Kovačević, Ljubivoje Ršumović i svi ljudi koji se okupili oko nas, nego Vuk Jeremić“, rekao je Jovanović u emisiji „Među nama“.

Dodao je da organizatori imaju prava da biraju koga će zvati da govori na skupu.

Vladimir Gajić pak kaže da Aleksandar Jovanović Ćuta napada opoziciju.

„Gospodin Jovanović, čiji angažman na Staroj planini ja respektujem, odlučio je da se angažuje, ali ne vidim kako je našao vezu problema ekologije sa opozicionim strankama“, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da je ekološki skup u subotu mogao da bude veći i snažniji.

„Video sam da su se neke 23 organizacije pobunile kako je skup organizovan i to je jedna tema gde građani ne smeju da se dele“, rekao je Gajić.

Nova

Foto: Nova S/Screenshot