Reakcija na tekst „U 12 džakova sa izbora u Šapcu različiti listići“-DEMO PRINT: Iznete neistine u Danasovom tekstu o različitim listićima u Šapcu

Goran Vujadinović ispred firme DEMO PRINT d.o.o. uputio je ispravaku na tekst objavljen na našem sajtu u kome se navode moguće manipulacije sa izbornim listićima. 

Reakciju koju je uputio DEMO PRINT d.o.o. prenosimo u celosti:

U članku D.Erakovića „U 12 džakova sa izbora u Šapcu različiti listići” koji je objavljen 27.06. 2020 u 11:16 u elektronskom izdanju i 28.06.2020 u štampanom izdanju  se pominjem u kontekstu mogućeg falsifikovanja glasačkih listića iznošenjem nekoliko grubih neistina.​

1. Hanibal Kovač izjavljuje vašem saradniku da “ista štamparija već godinama unazad štampa glasačke listiće za Grad Šabac”.

Istina je da moja firma nije štampala glasačke listiće za Grad 2016. a ni 2012. godine . Mi smo štampu glasačkih listća za Šabac obavljali još jedino 2008. godine, kada su izbori na lokalu bili ponavljani vise puta na biračkim mestima u Majuru i još nekim. ​

2. Dalje, Hanibal Kovač iznosi:  “Sumnju mi je izazvala i činjenica da vlasnik štamparije Goran Vujadinović nekoliko dana pre štampanja listića na portalu Podrinskih kudio i vređao GIK što je odbila listu  bivšeg gradonačelnika Miloša Miloševića, inače njegovog brata.”

Istina je da na portalu  “Podrinskih” a ni na bilo kom drugom mestu nisam ni pomenuo GIK a kamoli “kudio i vređao”.

U pomenutoj raspravi  11.06.2020 sa Ivanom Kovačevićem iz “Podrinskih” sam negirao optužbe da je Miloš Milošević skupljao glasove podrške za kandidaturu na lokalnim izborima u Šapcu uz pomoć lokalnog SNS-a.

Ivan Kovačević i Hanibal Kovač  su ovu tvrdnju izneli u većem broju članaka u “Podrinskim” u okviru tabloidne kampanje protiv kandidature bivšeg gradonačelnika Miloša Miloševića, koji je na netransparentan način smenjen posle poplava 2014. godine. ​

3. Kovač se na ovome ne zaustavlja, nego nastavlja dalje:  „Sumnju je pojačalo i to što je Vujadinović pristao da štampa glasačke listiće za je jednu trećinu jefitnije nego pre četiri godine.”

Kao što sam prethodno naveo, pre četiri godine nismo štampali glasačke listiće, pa je upoređenje cena u ovom kontekstu bespredmetno.

Svejedno, svaka ozbiljna analiza bi pokazala da je cena koju smo ponudili za štampu normalna i uobičajena komercijalna cena za štampu ove vrste.

Sve što sam izneo novinar Danasa mogao da proveri i u razgovoru sa mnom, ali to nije učinio, već je jednostrano, i što je najgore, neistinito informisao javnost.

Ne znam šta je gospodina Kovača navelo da me dovodi u vezu sa mogućom izbornom krađom u Šapcu.

Jedino što mogu da predpostavim je da je u pokušaju da potkrepi neku od svojih teorija posegnuo za grubim neistinama o meni. To što sam podržao kandidaturu grupe građana koju vodi moj brat je svakako pomoglo, kao i okolnost da je mojoj firmi dodeljena štampa glasačkih listića na potpuno zakonit i transparentan, prikupljanjem ponuda.

Posao mi je dodelila upravo Gradska izborna komisija.

Podržavam svaku istragu nadležnih organa radi utvrđivanja pune istine u vezi sa lokalnim izborima 21. juna 2020. u Šapcu, a posebno u vezi sa teškim krivičnim delima koja se pominju u vašem članku.

Preuzeto sa: Danasa

Please follow and like us:
error0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *