Rukovanje kao stvar vaspitanja, a ne poštovanja!?

Obilazeći radove na Koridoru 11, tačnije, probijanju tunela Brančić, predsednika Srbije, Aleksandra Vučića i kineskog ambasadora u Beogradu, dočekala je političko- poslovna svita i direktori firmi koje grade ovu deonicu auto-puta. Među njima, bio je i Dobroslav Bojović, kontroverzni vlasnik većinskog paketa akcija Energoprojekta Holdinga!

Predsednik Srbije, ni kriv ni dužan redom se rukovao sa delegacijom koja ga je čekala ispred tunela prilikom svečanosti koju je upriličila kineska firma Šandong Hi-Speed povodom probijanja leve cevi tunela Braničić kod Ljiga uprisustvu Ambasadora NR Kine Li Mančanga, potpredsednice vlade i ministarke Zorane Mihajlović, direktora Puteva Srbije Zorana Drobnjaka, Koridora Srbije Zorana Babića i drugih važnih i manje važnih zvanica.

Susret sa Bojovićem trajao je koliko je trebalo da se obavi kurtoazno rukovanje, ali su mnogi brže bolje požurili sa svojim spekulacijama, koje su brzinom vetra prostrujale kroz sva društva Energoprojekta Holdinga, posebno ona koja Dobroslav Bojović još uvek nije preuzeo, a bio je u zakonskoj obavezi?! I naravno, ovo rukovanje je posebno obradovalo sve tajne i javne članove hobotnice koja je odavno stegla “Energoprojekt za gušu” preteći da ga sasvim udavi za vrlo kratko vreme!

Po jednima, koje je nema sumnje lansirao i lično Bojović, je priča, kako je on u odličnim ličnim odnosima sa predsednikom Vučićem i da je ovaj susret i pozdravljanje na javnoj sceni samo još jedan dokaz više! Jer, Energoprojektom Bojovićevi “telali” od prvog dana šire priču kako on radi sve u dogovoru “ sa šefom”?! Mada, nikome niko nikada ni Bojović niti njegovi nisu zvanično priznali na koga to “šefa” misle?!

Drugi su malo razočarani što se eto predsednik, makar i kurtoazno pozdravio na terenu sa tajkunom Dobroslavom Bojovićem, za koga smelo i odgovorno tvrde da je “ glavni grobar srpske građevinske industrije”!? Kao dokaz prilažu sve ono što se dešavalo sa njegovom privatizacijom GRO “Napred”, i prošlogodišnjim, na najblaže rečeno sumnjiv način, preuzimanja većinskog paketa akcija Energoprojekta Holdinga!?

Da njihove priče nisu prazne, dokaz je i sudski postupak koji je pokrenula država Srbija kao suvlasnik ove, nekada najjače građevinsko-projektantske kompanije u Srbiji,zbog niza propusta i nepravilnosti koje su pratile ovo tajkunsko preuzimanje vlasništva…Takođe, ugroženi su državni interesi, drastičnim padom vrednosti akcija Energoprojekta od kada je Kompaniju preuzeo Bojović sa svojom ekipom u menadžmentu, pa se vrednost akcija praktično prepolovila!? Zbog toga veruju da je ovo rukovanje bilo ipak samo puko rukovanje i ništa više i da to neće imati nikakvog uticaja za pokrenute sudske postupke u zaštiti državnih interesa…

Samo onaj ko na žalost do sada nije proučio način i sistem vladavine Aleksandra Vučića može poverovati da se ispod ovog rukovanja nešto krije “ I da je to nekakvo Zoranino maslo”?! Predsednik Vučić sa toliko pažnje vodi računa o
svakom državnom dinaru, da je prosto nemoguće da on ili bilo ko od njegovih saradnika može ikome išta oprostiti, a ponajmanje “špekulantsko – šićardžijsko” preuzimanje većinskog paketa akcija u Energoprojektu Holdingu! On i njegovi saradnici rade i žele da država pokaže i dokaže koliko je zaista jaka, koliko je odvažna i postojana kada treba da odbrani svoje i naše interese u naletu onih, koji bi da vrate vreme kada su se najbolja srpska preduzeća kupovala za jedan evro, gasile domaće banke, a dovodile strane zelenaške, kada se trgovalo sa državom“ na dođem ti i nikad ti ne vratim”!

Ta su vremena davno prošla i to dobro zna tajkun Dobroslav Bojović. Ali, njegov problem nije što to on vrlo dobro zna, već da to isto ne sazna ( otkrije) narod u Srbiji i njihova država kao zaštitinik njenih interesa! O Bojoviću se sve zna. Ostalo je samo da to i sud zvanično i pravosnažno pečati!?

P.J.

Оставите одговор