Šabačka čivija u režiji “Donovih junoša Zelenka i Pajića”: Namešteni tenderi za narodnu kuhinju!?

Da li se i ko godinama krije iza firme “Panonika”, onda “Pašanca 1”, pa “Paša 015” koje pobeđuju na tenderima šabačkog Centra za socijalni rad za spremanje obroka za narodnu kuhinju, a koji se plaćaju iz gradske kase? U isto vreme na ovu javnu nabavku “prvo se izbacuje, a zatim zabranjuje da konkuriše” Predškolskoj ustanovi “Naše dete”, kojoj je inače I dodeljeno staranje za narodnu kuhinju – izmišljanjem nekakvih dodatnih uslova…Da li se i u ovoj šabačkoj čiviji kriju  koalicioni partneri gradskih čelnika, Nebojše Zelenovića i Nemanje Pajića?

Čiji je interes bio da se šteluju tenderi za isporuku hrane za potrebe narodne kuhinje u Šapcu? Zna se. Onih koji i dan danas vladaju Šapcom. Zvanično i nezvanično… Prosto su neiscrpni načini na koje sve šabački vlastodršci “izvlače” novac iz gradske kase!? To je novac svojih sugrađana, poreskih obveznika…

Javnost je detaljno svojevremeno bila upoznata sa podatkom da su Švajcarci donirali sredstva za obnovu narodne kuhinje. Donirano je oko 200.000 franaka i o tome se na široko  pričalo i hvalilo. Potom je narodna kuhinja, po odluci gradskih vlasti data na upravljanje Predškolskoj ustanovi “Naše dete”. Izgleda samo kao formalno pokriće. To ukazuje sve ono što se potom dešavalo na javnim nabavkama za potrebe narodne kuhinje.

– Grad je sufinansijer za obroke hrane narodne kuhinje, koja je inače osposobljena pre dve godine zahvaljujući donaciji Švajcaraca – tvrdi izvor antikorupcijskog portala Embargo iz Šapca. –  Ali, pojavio se problem za naše vladare, kakvu će oni korist imati iz svega toga?! U pitanju je bila javna nabavka za obroke za narodnu kuhinju i problem kako da se u ceo posao oni “ugrade”, ako je sve dato javnom preduzeću Predškolskoj ustanovi “Naše dete”? Tražili su način kako da izuvlače novac za sebe i svoje nalogodavce…

I pored internih upozorenja, na ovu javnu nabavku, 2016. Prijavila se “ neposlušna direktorka” PU “Naše dete”, Marica Vuletić!? Da ironija slučaja i bahatosti vlastodržaca bude veća, od nekoliko ponuđača, dali su i najpovoljniju ponudu… Za “Zelenka” i Pajića se pojavio neviđen problem, kako da sa tendera eliminišu gradsku firmu i posao dodele onome kome je i obećano?

– Onda su pronašli spasonosno rešenje, tobože da u sistematizaciji radnih mesta firme koja treba da narodnu kuhinju snadbeva dnevno hranom nema zaposlenog tehnologa za hranu – nastavlja priču sagovornik Embarga.

– To je bio kao razlog da posao ne dobije gradska firma, već neki privatnik sa strane, a zna se da je to njihov čovek? Tako posao dobija firma “Panonika”. I svi u Šapcu znaju ko stoji iza ove ujdurme? A, zato što direktorka Marica Vuletić nije poslušala savet da ne konkuriše, nije joj produžen mandat, pa je na njeno mesto postavljena “marioneta”, Sandra Mićić, kao kadar Nemanje Pajića, predsednika Skupštine opštine Šabac?! Inače,  po koalicionom sporazumu Nemanja Pajić dobija mesto i direktora Centra za socijalni rad, Jelenu Milošević koja “izvršava nepogrešivo svaki nalog  bez obzira koliko to šteti najugroženijima”!

Politički pokret pod nazivom “Pobeda za Šabac” i Nemanja Pajić, sledeće godine ( 2017.) tender daju svom funkcioneru “pod pseudonimom Pašanac 1”, koji je bio i odbornik na njihovoj listi. Te i ove godine PU koja je dobila opremu i objekat koji je sufinansirao grad iz projekta koji su donirali Švajcarci, više uopšte nije ni konkurisala!? Kažu, da im je “naređeno” da ne konkurišu, kako bi se zadovoljili apetiti prijatelja ljudi sa vlasti…

Da ironija bezakonja bude veća, za javnu nabavku za 2018.godinu, stigla je samo jedna ponuda. I to ponuda samo PUR “Paša 015”. I naravno da je dobio posao vredan 12,5 miliona dinara. Znači, ove godine nije više u pitanju “Pašanac 1”, kao prošle godine, već “Paša 015”?! Da nije tužno, sve bi bilo mnogo smešno…

Ostaje samo još jednom da konstatujemo ono što se odavno javno komentariše u ovom gradu:

-Od novca gradjana Šapca namenjenog najugroženijima “pune se džepovi Dušana Petrovića i njegovih mladih junoša Zelenka i Pajića” – tvrde mnogi u Šapcu. – Ko ne veruje, neka malo detaljnije pročešlja sve ono što godinama rade u ovoj opštini. Valjda će jednoga dana doći i istražni organi države Srbije. Ne oni iz Šapca?!

E.E.

Оставите одговор