Šabačka žuta fatamorgana: Zašto VJT godinama “ćuti i krije” kako su “nestala” 72 stana u vlasništvu Grada!?

Ako je šabačkom VJT “pao teret sa ledja i duše”, 1.marta ove godine, kada je sve “vruće krompire zaražene virusom kriminala” gradskih čelnika poslao kolegama za Novi Sad – pitamo ga javno: Šta je uradio na zaštiti gradske imovine do 1.marta 2018.? Zašto su ćutali na nalaze DRI o skandalu sa 72 stana u vlasništvu grada?

Zar nisu trebali po službenoj dužnosti da reaguju, da pokrenu makar pretkrivični postupak protiv svih onih koji su dozvolili da “nestanu” gradski stanovi!? Da se ne zna ko u njima godinama živi, po kom osnovu? Nema ugovora, nema dokumentacije… Ili bar nije dostupna nadležnim organima!
U vremenu kada se država Srbija bori kao lav da jeftino sagradi stanove za svoje službenike – ova priča iz Šapca deluje kao fatamorgana! Kao nestvarno, da Uprava grada nema evidenciju šta je sa 72 svoja stana koji se nalaze u Šapcu!? Budi bog s nama!
Pa zar to nije dovoljno da reaguje Viši javni tužilac? Izgleda da nije. A, izgleda isto tako, da je ovaj VJT “ veći katolik i od pape”, kome niko ništa ne može i koji može da se godinama pravi nevešt i neupućen? Pa, zašto je na tom mestu, ako ne obavlja posao za koji je položio zakletvu? I da li postoji iko u ovoj zemlji koji može “stati na put bahatosti” jednog državnog službenika? Možda će i on da otvori svoj Blog, kao N1 zvezda, “uvaženi sudija” dr Miodrag Majić, pa da posredstvom društvenih mreža dobijamo odgovore na najbitinija pitanja iz života i kriminala grada Šapca?!
E, to nije demokratija i na taj način se ne može propagirati “slobodarski Šabac”, što mesecima čini gradonačelnik Nebojša Zelenović. Međutim, izgleda da su se dani istine i polaganja računa izgleda opasno primakli!?
Prošla su vremena u kojima su šabački gradski čelnici prolazili kako hoće, radili šta hoće!? Ovaj grad zaista je bio “slobodarski”, ali izgleda samo za njih, “ ekipu na vlasti” a građanima “šipak od te slobode”…
Takvu “slobodu bez zakonskih granica” davali su im “blanko” oni koji su se zakleli državi Srbiji da će raditi savesno i pošteno! Nije li došlo vreme da se i rad tih državnih službenika stavi pod lupu…
U protivnom, oni će se i dalje ponašati po sistemu “ nama niko ništa ne može, jači smo od države”…
E.E.

Оставите одговор