Šabačke „dosmanlije“ idu na poklonjenje šiptarima u Peć, a neće da učestvuju u gradnji  večne kuće pradedovima herojima palim za slobodu na Ceru!? (VIDEO)

Šapčani crvene od stida, zbog reke prolivene krvi svojih predaka na Ceru:

Koliko su šabačke čivije ušle duboko u sve pore društva u ovoj lokalnoj samoupravi i uništile sve ono što nas je vekovima krasilo i održavalo u neprestanim borbama za slobodu i pravicu – ima dokaza koliko hoćete! Poslednji u nizu, je skandalozna poseta delegacije grada Šapca na čelu sa gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem i predsednikom Skupštine opštine, njegovim političkim „pajtosom“, Nemanjom Pajićem Peći, gradu u Južnoj sprskoj pokrajini koji je voljom NATO i Amerike na silu otet Srbiji posle agresije na našu teritoriju 1999.godine.

„Ubili su se“ na društvenim mrežama i Konferencijama za novinare da ova dvojica „ Dušanovih malih“ objasne javnosti, kako je to deo programa međuregionalne saradnje koji su potpisali Srbija i Austrija u Beču, ali nikako nisu uspeli da objasne, kakve to veze ima sa lažnom državom Kosovo, Albanijom? Jer, gospoda iz „žute škole doskratije“ su u Peći predvodili šabačku delegaciju i sedeli u prostorijama u kojima su bile zastave Albanije i lažne nepriznate države Kosovo!? Sva dokumenta koja su se tom prilikom podnosila i potpisivala, pod budnim okom „ briselskih nameštenika i plaćenika“ imala su zaglavlja istih… I kakva je o svemu tome potrebna dalja priča, ako su se hiljade i hiljade prognanih Srba zgražavali nad ovim činom šabačkih valstodržaca,  tužno konstatujući: „ da je više Srba bilo u delegaciji, nego što ih danas živi na teritoriji grada i opštine Peć“!?

Elem, nevolja uvek ne dolazi sama, kažu umni ljudi… U isto vreme dok se „evropski demokratski poltroni“ šepure po otetom od Srba gradu na Kosovu i slikaju sa „braćom šiptarima“, u odelu i mokasinama na bosu nogu ( valjda je to moda slična onoj Edija Rame sa trenerkom i cipelama, kojom mu se sada dodvorava Nemanja Pajić!?), dotle se skrivaju i skrnave ono što je najsvetije u srpskoj istoriji, pokazujući time da se odriču nečega što je zauvek postavljeno kao najslavnije u srcu svakoga Srbina! Skoro da nema porodice u Srbiji, posebno u Šumadiji  iz koje neko nije poginuo braneći lsobodu na Ceru! Ili, možda današnje šabačke „dossrbe“,  srpska istorija više i ne zanima, pa ni poreklo?!

Jer, kako drugačije objasniti činjenicu koju je javno izneo i u Skupštini Srbije, narodni poslanik dr Boban Birmančević, da opština Šabac neće učestvovati u izgradnji Spomen kompleksa palim srpskim herojima u i u svetu čuvenoj Cerskoj bici u Prvom svetskom ratu, a što je pod direktnim pokroviteljstvom vlade Srbije. Samo Šabac crveni od stida, zbog crvene reke prolivene krvi svojih predaka!

Vlada R. Srbije donela Zaključak br. 023-9208/2017-3 od 19. 10. 2017. godine (u prilogu) kojim je usvojen Nacrt ugovora o osnivanju privrednog društva „Spomen kompleks za očuvanje kulturno-istorijskih vrednosti i održivi razvoj Cera“ doo Šabac. Osnovano privredno društvo ima u planu izgradnju Spomen kompleksa na Ceru, u slavu i čast postradalih za odbranu Srbije u Cerskoj bici 1914. godine i povodom stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu 1918.-2018., kako zbog očuvanja istorijskih, kulturnih, patriotskih vrednosti, tako i u funkciji budućeg razvoja turizma i poljoprivrede ovog područja Srbije; Cera i Pocerine, Jadra, Rađevine, Podrinja, Mačve i Posavotamnave.
– Izgradnja Spomen kompleksa Cer je kamen temeljac za podizanje i objedinjavanje turističke ponude ovog područja i uslov je biološkog i ekonomskog opstanka stanovništva u ovom kraju – rekao je i nedavno u Skupštini Srbije, narodni poslanik SNS,  dr Boban Birmančević. – Ali, za ovakvo nešto, vlasti u Šapcu nisu imale sluha, a izgleda niti želje, ali su zato išli u Peć, pod zastave Albanije i lažne države Kosovo! Da li uopšte žele da shvate, da je  ovakav razvojni projekat od nacionalnog i državnog značaja i kao takav zapažen od državnog vrha Srbije, Predsednika Republike i Predsednice Vlade R. Srbije. Obaveštavam Vas, da ćemo organizovati skup 01. 07. 2018. godine, (nedelja) na vrhu planine Cer, 650 m n.v. gde se planira izgradnja Spomen kompleksa, a dolazi se državnim putem IIB reda br. 323 iz pravca Šapca, pravca Zavlake ili pravca Čokešine. Osim toga, povod je i obeležavanje slave novosagrađene Spomen crkve Cerskim junacima, na Ceru, potes Lipove Vode, pa Vas po ovlašćenju Inicijativnog odbora za izgradnju i Crkvene opštine Tekeriš, pozivam da dođete toga dana u prepodnevnim satima. Liturgija i pomen postradalim i braniocima Srbije, održaće se od 09,00 do 10,30 sati.

E.E.

Оставите одговор