Šabačke varošarije: Agenciji Margarete Musić, za dva meseca ove godine, iz gradskog budžeta isplaćeno skoro 2,5 miliona dinara, sve za nju ili još za nekoga?!

Slučajnost ili ne, tek, za sve godine, u kojima je “tobože” radila PR za Opštu bolnicu u Šapcu, i inaksirala “lepe” pare,  poklopile su se sa “gazdovanjem URS-a, odnosno Sovranija Čonjagića u ovoj ustanovi”?!

Gospođica Margareta Musić, poznatija u Šapcu kao mis “Megi”, htela to ona da prizna ili ne ( Embargu nije htela da odgovori na ta pitanja?), sa svojom Agencijom Vis Verbi “okupirala je” skoro kompletan PR prostor u firmama koje su na gradskom budžetu i na taj način je sebi obezbedila milionsku zaradu?! Za njenu Agenciju posebno je bila berićetna 2017.godina u kojoj je, prema našim nezvaničnim podacima, čista zarada bila skoro 4,5 miliona dinara! Ogroman novac na malom javnom PR prostoru kakav je u gradu Šapcu?!

Upućeniji u šabačke političke čivije vladajuće koalicije javno se pitaju: Da li su pare koje su legale na račun “Megine” Agencije bile samo za nju, ili je neki deo prosleđivan i u neke druge džepove? Bar mali deo, možda, za njenog bliskog prijatelja Sovranija Čonjagića?…

Da li mislite da je PR Agencija Margarete Musić slučajno dobijala godinama poslove za medijsko predstavljanje Opšte šabačke bolnice?! Za sve te godine, u kojima je inaksirala lepe pare “ za nikakav posao” ( jer je to trebalo da radi neko od zaposlenih u ovoj zdravstvenoj ustanovi), poklopile su se sa “gazdovanjem URS-a, odnosno Sovranija Čonjagića u ovoj ustanovi”?! Možda od tada datiraju i veoma dobri poslovni i privatni odnosi popularne gospođice “Megi” i “ Karambaše”? Šapčani veruju da su baš njih dvoje,  “jedna od glavnih finansijskih poluga one mašine”, za vladavinu čoveka iz senke,  čuvenog “ Dona Du-Pe”…

Niko ne tvrdi da su sve pare koje je sa svojom Agencijom u 2017.godini zaradila bile iz budžeta grada Šapca, ali je više nego očigledno da je najveći deo para baš bilo plaćanje iz narodne kase!

Prema istina nezvaničnim ( jer do zvaničnih, daj bože da bar dođu nadležni istražni organi!?) podacima, agencija popularne mis “Megi” je te 2017.godine, odnosno prošle godine, imala više ugovora o PR i marketinškom predstavljanju sa budžetskim korisnicima grada Šapca?! Tako se spominju javna preduzeća kao što su Slobodna zona, TV Šabac, Dom zdravlja Šabac,Poljoprivredna srednja škola, Predškolska ustanova “Naše dete”, Turistička organizacija Šabac, Centar za socijalni rad, Centar za stručno usavršavanje…

Ako je samo deo od ovoga što se nezvanično spominje istina, onda uopšte i nije čudo što je na kraju godine imala zaradu od više miliona dinara… I sva plaćanja su bila iz budžeta Grada Šapca!? Znači da su “marketinške veštine tv novinarke Margarete Musić” građani Šapca debelo platili?

Da u celoj ovoj priči ima istine “ i više nego što treba” i da je odavno postavljeni sistem nastavio da funkcioniše i u ovoj godini, dokaz su finansijske transakcije, koje su rađene, izgleda  po starom dobro oprobanom receptu:

Naime, antikorupcijski i neprofitabilni portal Embargo je nezvanično došao do podataka, da je, u samo dva meseca ( maj i jun 2018.) sa budžeta Grada Šapca prebačeno na račun Agencije Vis Verbi, u tri odvojene tranše skoro 2,5 miliona dinara!?

Početkom maja ove godine urađena je prva uplata od nešto više od pola miliona dinara! Najverovatnije da je ovo plaćanje podvedeno pod “ neka sredstva za elementarne nepogode”!?

Druge dve tranše, olakšale su gradsku kasu za  skoro 2.000.000 dinara,  urađene su u drugoj polovini juna ove godine! Opet, nezvanično, spominje se, da su uplate “ navodno fingirane da idu iz Poljoprivredne škole”…

U nedostatku adekvatnih podataka lako se može pogrešiti, ali u ovom slučaju, izgleda da je po sredi nešto sasvim drugo, o čemu će više toga, verovatno javnosti reći nadležni državni organi, posle završenih svih kontrola u poslovanju gradske Uprave grada Šapca! Naravno, po starom dobrom običaju, “Dona” opet nigde neće biti, već će, po oprobanom “lopovskom običaju” – stradati “sitne ribe”: Ako se iko u ovoj priči prepoznaje, onda je bolje da konačno o svemu javno progovori… Ne isplati se robijati zbog mrvica sa prebogate trpeze!?

E.E.

Оставите одговор