Šabačke vladajuće „drp dosmanlije“, umesto da sklanjaju brdo đubreta iz grada – vode istragu kako je bruka stigla u javnost!?!

Ekološka šabačka „bomba ćuti i dalje na istom mestu“!?

Umesto da se zapitaju ko je i zbog čega lagerovao smeće u gradu i da što pre sve očiste, jer im zaraza „kuca na vrata“ – nadležni gradski oci sada vode hajku, gestapovsku istragu kako je i ova bruka stigla u javnost!? Pa makar i u fantomske portale, kako je imenovao gradonačelnik Nebojša Zelenović zvani „Zelenko“, sve one koji su se drznuli da „kritikuju slobodarsku šabačku demokratiju“!?

Dan posle pisanja portala “Embargo”,više od 30 tona otpada „ćuti“ u gusto naseljenom predgrađu Šapca u Dalmatinskoj ulici, u naselju Kasarske Livade.

Ono što je novo je, što nezvanično saznaje „Embargo“, direktor ove radne jedinice komunbalne službe bio jutros hitno pozvan na ribanje kod graudonačelnika, koji mu je onako „ sve po s….u“, samo zbog toga, što mu je skrenuo pažnju „da ova bruka ne sme u javnost, a desilo se baš suprotno“!?!

Ekološka bomba preti ovom delu naseljene zone Šapca!!!

Navodno reciklažni otpad, skladišten je na posedu privatnog preduzeća “Mašinokop” koji deo svog prostora iznajmljuje šabačkom JKP “Stari grad”. Boško Đurić, koji nam se predstavio kao otac vlasnika “Mašinokopa” u razgovoru sa novinarima portala “Embargo” tvrdi da za šest godina koliko je firma na tom mestu, nikakvog otpada nije bilo. Fotografije i snimci planine đubreta, kako navodi, napravili su zlobnici.

U junu ove godine, na istom mestu otvoreno je mini postrojenje, navodno, za reciklažu ambalažnog otpada. Rukovodioci šabačkih komunalaca slikali su se kraj plastičnog i limenog đubreta. Kako smo saznali od zaposlenih, materijala za recikliranje je bilo najmanje – sve što se dovlači iz mesta širom Mačve, a to je pretežno kućni otpad, završavao je ispod nosa stanovnika Kasarskih Livada.

Ekološka bomba preti ovom delu naseljene zone Šapca!!!

Otpad je hronični problem šabačkih vlastodržaca. Obavezno je tema u predizbornoj kampanji. A od kampanje do kampanje, broj divljih deponija sve je veći. Smetlište na Dudari, nadomak reke Save, u ko zna koliko navrata bilo je među glavnim adutima za dobijanje izbora ekipi okupljenoj oko Dušana Petrovića. Ali, kako se dokopaju vlasti, tako obećanja pošalju na smetlište kampanje. Pitanje dana je kada će hiljade tona đubreta na Dudari eksplodirati.

Naime, obećavano je da će otvaranjem regionalne deponije u Sremskoj Mitrovici, smetlište kod reke biti počišćeno, pominjale su se neke cevi da će biti zabodene u zemlju da izvlače metan koji đubre stvara… A kada eksplozivni gas izvetri, na Dudari će biti igralište, tereni, park, ekskluzivni stanovi. I ko zna šta sve još je „u mašti“ Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića.

E.E.

PROČITAJTE JOŠ: Paranoični šabački gradonačelnik sanja Strazbur kao slamku spasa od apsa, dok mu “ekološka bomba” preti da zarazi ceo grad!? (VIDEO)

Оставите одговор