Šabački VJT likuje, pao mu je ogroman kamen sa leđa! Sve dosmanlijske afere po sili zakona – pregurao je kolegama za Novi Sad!?

Posle bezmalo mesec dana od poslatih pitanja, antikorupcijskom i neprofitnom portalu Embargo stigoše juče zvanični odgovori Višeg javnog tužioca iz Šapca!?

I ništa novo. Kao da je prepisao raniji odgovor kolega iz Osnovnog javnog tužilaštva iz Šapca: Piše, kako oni ništa ne rade mimo Zakona o tužilaštvu i drugih pozitivnih zakona, po sistemu “ništa nisu videli, ništa nisu čuli” što bi ih navelo za lično reagovanje, a ne samo čekanje da neko podnese krivičnu prijavu?! “Najlepše” tek sledi: i ono što im je “nekim čudom” zapalo u rad, a tiče se korupcije, zloupotrebe službenog položaja i pronevera državnih sredstava i imovine – više nije u njihovoj nadležnosti!? Mašala…Eto sreće I mira za VJT! VJT Šapca, “ponosito” u svom odgovoru ističe 1.03.2018.kao izgleda datum spasenja njegovog profesionalnog identiteta, jer se upravo od tog dana sva ova Krivična dela automatski prebačena u posebno Odeljenje za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu!
Kao da su do jedva dočekali, da “ vruć krpompir” nekako odguraju put Novog Sada i tamošnjih kolega, pa će tako moći i dalje “čista obraza i savesti pred Dona I njegove satelite” na vlasti u Šapcu!?
Koliko je ovaj odgovor obesmišljen u kome nema odgovora ni na jedno jedino konkretno pitanje Embarga, dokaz je podatak koji VJT drčno navodi: Da njegovo tužilaštvo nije učestvovalo u podnošenju Krivične prijave protiv “Strazburca, gradonačelnika Nebojše Zelenovića”, ali je dalo internu podršku kolegama iz “osnovnog”, kada su podneli žalbu na oslobađajuću presudu Zelenoviću koju je donela sudija Biljana Mraović iz Osnovnog suda u Šapcu…
Uostalom, pročitajte integralno šta je stiglo na mejl adresu Embarga iz Višeg javnog tužilaštva Šapca:

Оставите одговор