Šabiću smeta „Senior“, zbog „Šapićeve kartice“!?

Poverenikove manipulacije, kao najava za još jednu propalu političku karijeru:

Zašto Šabić nije uzbunjivao javnost i zadovoljavao svoju lažnu revnost i poštenje, kada je Aleksandar Šapić izdavao kartice za penzionere Novog Beograda, bez najava i prijave zbirke podataka? Kada su bili dugi redovi ispred opštinskog „Col centra“ na Novom Beogradu? Hrlili su novobeogradski penzioneri da bi sa „ Šapićevom karticom“ dobili popuste u nekoliko trgovinskih lanaca…
Gde mu je tada bio član 49 Zakona o zaštiti podataka ličnosti, na koji se sada poziva kad je u pitanju potpuno legalna akcija Uprave grada Beograda? Ranije ga nije bilo bilo briga, što zbirka „Šapićeve kartice“ nije ušla u Centralni registar (bazu) podataka?
Šabića tada „ nigde nije bilo, ili je bio privatno zauzet u nekom od elitnih beogradskih restorana“…
Proverom Centralnog registra, niko nije uspeo da pronađe Šapićevu zbirku takvih podataka o penzionerima… Šabić je to izgleda prespavao, ali se probudio i dosetio koji je najbolji način da započne svoju političku kampanju i iskopira doslovce bivšeg Ombudsmana Jankovića….
Narodski najblaže rečeno, Rodoljub Šabić, poverenik za zaštitu podataka ličnosti ne govori istinu kada govori o razlozima zbog čega je, pokrenuo postupak nadzora nad Gradskom Upravom Beograda!? Šabić tvrdi da prave zbirku podataka za penzionersku „Senior karticu“, a da pri tome Poverenik ( to jest on) nije ni obavešten! Pri tome se poziva na član 49 Zakona o zaštiti podataka ličnosti, da svako ko je rešen da pravi zbirku podataka mora to i da zvanično najavi Povereniku!?
-Kao prvo, Uprava grada Beograda je Povereniku dostavila najavu akcije oko koje je on namerno započeo medijsku kampanju iznoseći najblaže rečeno netačne informacije – kažu za Embargo iz Uprave grada Beograda. – Drugo, praktično i nije započeta obrada podataka, niti pravljenje zbirnog registra, o čemu on sada baca prašinu u oči javnosti, već su počele da se izdaju privremene „senior kartice“, u stvari pristupnice, za koje se uzimaju lični podaci… Ali, tek će se posle sprovedenih svih zakonskih procedura, tendera, otpočeti sa izdavanjem stalnih kartica, i tek onda raditi centralni registar podataka! Šabić se uhvatio za to, za akciju koju je odmah prihvatilo na hiljade beogradskih penzionera, praveći lažnu frku… Pitamo se samo, zašto nije reagovao kada je Šapić na Novom Beogradu delio kartice? Zašto tada nije bio „toliko revnosan“? Pitamo javno Šabića, gde je Šapićeva baza podataka i da li se nalazi u Centralnom registru podataka? A, znamo da je nema. Da li ga je uopšte obavestio o namerama… Ali, za Šapića njega nije briga…
Šabić je ponovio za javnost, da je pokrenuo postupak nadzora, jer je uvidom u Centralni registar, kaže, utvrđeno da Gradska uprava grada Beograda, iako po Zakonu o zaštiti podataka ličnosti dužna, nije prijavila zbirku koja sadrži podatke o korisnicima „Senior kartice“ i nije prethodno obavestila Poverenika o nameri da takvu zbirku uspostavi!?
Gradski menadžer Goran Vesić ovako opisuje najnoviju političku opstrukciju Poverenika Šabića:
Kandidat u pokušaju za gradonačelnika Beograda, Rodoljub Šabić u poslednjoj godini svoga mandata je očigledno odlučio da se bavi politikom po ugledu na svog druga Sašu Jankovića, koji je na isti način zloupotrebljavao funkciju zaštitinika građana, pre nego što se kandidovao za predsednika! Grad Beograd sprovodi sve postupke po zakonu što se, za Šabića ne bi moglo reći. Na sva postavljena pitanja daćemo odgovore institucijama koje su nadležne. Šabić, koji je politički potrčko opozicije, neće uspeti da zaustavi ovaj projekat i oduzme pravo penzionerima da dobijaju popuste.
E.E.

Vesić: DS pokazala da je protiv popusta za penzionere

Funkcioner SNS Goran Vesić izjavio je danas da je Demokratska stranka jasno pokazala da je protiv toga da penzioneri dobiju popuste i da se protive uvođenju beogradske senior kartice.

„Dobro je što se Demokratska stranka koja je iznedrila favorite na beogradskim izborima Ðilasa, Šapića, Šutanovca i Jeremića javno usprotivila uvođenju beogradske senior kartice. Time su jasno pokazali da su protiv toga da penzioneri dobijaju popuste“ rekao je Vesić navodi se u saopštenju Gradskog odbora SNS.

Kako je rekao čulo se i to da je „Šutanovčeva Demokratska stranka protiv toga da penzioneri dobiju jednokratnu pomoć od 5000 dinara i povećanje penzije od 5 odsto“ i ocenio da su time poslali jasnu poruku da je njihova politika da više od 86 odsto penzionera u Srbiji ima manje penzije nego 2013. godine.

„Ružno je što Šutanovčeva stranka zloupotrebljava penzionere za skupljanje jeftinih političkih poena. Bolji život penzionera očigledno ne mogu da obezbede jer su opljačkali državnu kasu. A da mogu da im otmu povećanje penzija i popuste to vidimo. Hvala Bogu i Beograđanima, nisu u prilici da ostvare svoje opake namere“ podvukao je Vesić.

Оставите одговор