Sad se setio gradnje vrtića, kad je Ktitoru uterao milione evra!?

Neviđeno licemerje bivšeg gradonačelnika Beograda – Dragana Đilasa:

Neki ljudi ceo život provedu bez blama i sramote verujući da je narod toliko glup i slep – i da zato prema njima ne treba imati nikakvog obzira niti razumnog ponašanja!

U nedavnom intervjuu niskotiražnom nedeljniku kome je od stare slave ostalo samo ime ( “NIN”), bivša filmska statistkinja i voditeljka, novokomponovani novinar, u  razgovoru sa “Velikim Bratom”,  izvukla je od njega veliku misao. Veliku, skoro kao što je recimo, Pitagorina teorema ( verujem da je mašinac Đilas zna, mada,  mašinstvo je  studirao duže nego  što je pohađao Osnovnu školu?!) – da će, kada ponovo “osvoji Beograd” posebnu pažnju posvetiti najmlađem uzrastu, odnosno da će specijalno za njih, grad graditi vrtiće?!?

Da li je “Veliki Brat” izgubio pamćenje, da li su mu velike cifre mesečnih prihoda  totalno pomutile razum, ili misli da su Beograđani toliko zakržljali, “pa ga ne pamte kao zlu paru”… Ili, su se svi njegovi pajtosi, poslovni partneri tipa “ Lepa Brena za četiri osobe” toliko napunili, pa će sada stvarno raditi pošteno? Teško da će išta od ovoga “ izaći na dobro”, jer Dragan Đilas je uništio sve do čega se dotakao tokom svoje ranije  političke karijere ( stranku DS, Beograd, javna preduzeća, Gradsku upravu…) – da mu sada niko više ni reč ne veruje?! Pa, ni onih nekoliko stotina čitalaca novina u kojima je bez blama opet pričao neistine…

Elem, njegova “saborka i politička sapatnica” neupita ga sledeće: “ A, ko ti je branio da gradiš vrtiće u vreme prethodnog mandata, nego si dozvolio da se tajkuni bogate na najmlađim sugrađanima? Kako je moguće da je Grad Beograd u vreme tvog mandata gradonačelnika sklopio ugovor o zakupu prostorija za vrtić na Altini sa tvojim ličnim prijateljem, Milijom Milosavljevićem, zvanim Milija Ktitor po astronomskoj ceni zakupa na 10 godina? U početku, cena zakupa je bila skoro 30.000 evra mesečno?! Zašto grad tada nije  gradio vrtiće, kad se prostom matematikom gospodine mašinski inženjeru, dolazi do jednostavnog rešenja, da bi se Gradu ova investicija isplatila za nepune dve godine? I tako dalje, I tako dalje…”.

Kako su  ovakva voditeljkina pitanja izostala, a Đilas ispričao svoju lažnu priču, antikorupcijski portal Embargo javno obelodanjuje još jednu u nizu, ali sada najavljenu novu prevaru gospodina Đilasa!  Naravno, ako ponovo postane gradonačelnik  onih, koje je pre četiri godine ostavio na prosjačkom štapu…

Prosto se ova tema namestila, a mi kao antikorupcijski sajt nismo mogli da ne reagujemo, kad na ovakve ugovore koje je svojevremeno sklapao Grad Beograd pod despotskom vladavinom ovoga čoveka – nisu reagovali istražni organi! Jer, izgleda da samo oni ne vide u svemu ovome korupciju i štetni ugovor po Grad Beograd?!

P. J.

Оставите одговор